АНОНС: Меморіальні літературні читання пам’яті Василя Стуса

Організатори читатимуть вірші Василя Стуса і тексти, йому присвячені

4 вересня 2020 року о 15.00 на Байковому кладовищі біля могили Василя Стуса та його побратимів Олекси Тихого та Юрія Литвина (ділянка 33) відбудуться меморіальні літературні читання, присвячені пам'яті Великого Українця, Поета і Громадянина, який саме цього дня далекого 1985 року відлетів за межу – впавши на тодішньому полі борні проти російського окупанта.

 

Мета акції подвійна:

- вшанування пам'яті Поета і Борця;

- висловлення солідарної підтримки відомому сучасному історикові й дослідникові життєвого шляху Василя Стуса – Вахтангові Кіпіані, якого вороги України прагнуть осудити за правду.

Запрошуються письменники, актори, громадські активісти, шанувальники творчості Василя Стуса та інші небайдужі громадяни.

Організатори просять дотримуватись соціальної дистанції та інших вимог безпеки, а у разі ознак застуди - уникнути відвідування заходу.

Модератори – Сергій Пантюк і Тетяна Шептицька.

«Сувенір» для засновника Служби безпеки ОУН Миколи Лебедя

До постаті засновника, організатора і першого керівника Служби безпеки (СБ) ОУН Миколи Лебедя була прикута особлива увага органів КГБ. Навіть коли він опинився далеко за океаном, у США, до нього намагалися підіслати агентів, дізнатися про його погляди, вивідати плани, вчинити гучну провокацію і навіть мали намір за його допомогою реанімувати пошуки золота ОУН, закопаного у прикарпатських лісах.

Леся Гасиджак: «Пам’ятання минулого робить нас українцями»

Публічне інтерв’ю з Лесею Гасиджак, очільницею Музею Голодомору, у рамках виставки ГОЛОСИ Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.

Хто насправді була дружиною гетьмана Мазепи

На Афоні знайдено унікальний рукопис, а в ньому — її ім’я, і це не Ганна Фридрикевич.

Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Нам слід якнайшвидше завершити процес формування української політичної нації»

Розмова з Іванною Климпуш-Цинцадзе – головою Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу, віцепрем'єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України у 2016-2019 роках.