На Полтавщині відкрили меморіальну дошку Михайлові Остроградському

Меморіальну дошку відкрито з ініціативи Полтавського офісу Північно-східного міжрегіонального відділу УІНП

На фасаді ліцею у селі Хорішки на Полтавщині встановлено меморіальну дошку контр-адміралу, командувачу флотом Української Держави (1918) Михайлові Остроградському.

 

"Сьогодні ми із вдячністю згадуємо нашого славного земляка, контр-адмірала Остроградського – військовика, який розбудовував флот незалежної України, пробивав вихід до моря, забезпечував контроль над Кримом – робив те, що ми мусимо робити тепер, як і сто років томуВін був одним із перших серед морських офіцерів, хто підтримав ідею незалежності України та боровся за неї до останнього на морі, на суші й на дипломатичному фронті", – зазначив на церемонії відкриття Козельщинський селищний голова Олександр Троцький.

«Сувенір» для засновника Служби безпеки ОУН Миколи Лебедя

До постаті засновника, організатора і першого керівника Служби безпеки (СБ) ОУН Миколи Лебедя була прикута особлива увага органів КГБ. Навіть коли він опинився далеко за океаном, у США, до нього намагалися підіслати агентів, дізнатися про його погляди, вивідати плани, вчинити гучну провокацію і навіть мали намір за його допомогою реанімувати пошуки золота ОУН, закопаного у прикарпатських лісах.

Леся Гасиджак: «Пам’ятання минулого робить нас українцями»

Публічне інтерв’ю з Лесею Гасиджак, очільницею Музею Голодомору, у рамках виставки ГОЛОСИ Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.

Хто насправді була дружиною гетьмана Мазепи

На Афоні знайдено унікальний рукопис, а в ньому — її ім’я, і це не Ганна Фридрикевич.

Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Нам слід якнайшвидше завершити процес формування української політичної нації»

Розмова з Іванною Климпуш-Цинцадзе – головою Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу, віцепрем'єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України у 2016-2019 роках.