Архів національної пам'яті став членом Платформи європейської пам’яті та сумління

Платформа європейської пам’яті та сумління займається дослідженням тоталітарних режимів ХХ століття у Європі. Створення цієї організації у 2011 році стало важливим кроком на шляху до визнання злочинів комунізму у європейському контексті

У Празі відбулась зустріч Платформи європейської пам'яті та сумління. Темою конференції було обрано події 1991 року та утворення новітньої мапи Європи.
 
Представники різних міжнародних інституцій говорили про виклики та особливості, з якими зіштовхнулися їхні країни в епоху великих геополітичних змін.
Про український досвід здобуття незалежності учасникм платформи розповів Голова Українського інституту національної пам'яті Антон Дробович.
Після цього на закритому засіданні членів об'єднання відбулося голосування за приєднання нових учасників.

«Сувенір» для засновника Служби безпеки ОУН Миколи Лебедя

До постаті засновника, організатора і першого керівника Служби безпеки (СБ) ОУН Миколи Лебедя була прикута особлива увага органів КГБ. Навіть коли він опинився далеко за океаном, у США, до нього намагалися підіслати агентів, дізнатися про його погляди, вивідати плани, вчинити гучну провокацію і навіть мали намір за його допомогою реанімувати пошуки золота ОУН, закопаного у прикарпатських лісах.

Леся Гасиджак: «Пам’ятання минулого робить нас українцями»

Публічне інтерв’ю з Лесею Гасиджак, очільницею Музею Голодомору, у рамках виставки ГОЛОСИ Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.

Хто насправді була дружиною гетьмана Мазепи

На Афоні знайдено унікальний рукопис, а в ньому — її ім’я, і це не Ганна Фридрикевич.

Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Нам слід якнайшвидше завершити процес формування української політичної нації»

Розмова з Іванною Климпуш-Цинцадзе – головою Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу, віцепрем'єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України у 2016-2019 роках.