Суд зобов'язав внести унікальну церкву до держреєстру пам’яток

На Вінниччині за позовом прокуратури суд зобов'язав Дашівську селищну раду ініціювати внесення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України унікальної Михайлівської церкви XVIII ст.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Вінницьким окружним адміністративним судом задоволено позов Гайсинської окружної прокуратури в інтересах держави до Дашівської селищної ради про визнання бездіяльності протиправною та зобов'язання виконати вимоги чинного законодавства України щодо подання пропозицій органу охорони культурної спадщини про занесення об'єкта культурної спадщини до Державного реєстру нерухомих пам'яток України. Йдеться про Михайлівську церкву в селищі Дашів Гайсинського району", - зазначається у повідомленні.

Михайлівська церква побудована 1764 року в стилі українського бароко без жодного цвяха. Унікальний п'ятикупольний храм занесений до переліку пам'яток дерев'яного зодчества ЮНЕСКО.

 

«Сувенір» для засновника Служби безпеки ОУН Миколи Лебедя

До постаті засновника, організатора і першого керівника Служби безпеки (СБ) ОУН Миколи Лебедя була прикута особлива увага органів КГБ. Навіть коли він опинився далеко за океаном, у США, до нього намагалися підіслати агентів, дізнатися про його погляди, вивідати плани, вчинити гучну провокацію і навіть мали намір за його допомогою реанімувати пошуки золота ОУН, закопаного у прикарпатських лісах.

Леся Гасиджак: «Пам’ятання минулого робить нас українцями»

Публічне інтерв’ю з Лесею Гасиджак, очільницею Музею Голодомору, у рамках виставки ГОЛОСИ Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.

Хто насправді була дружиною гетьмана Мазепи

На Афоні знайдено унікальний рукопис, а в ньому — її ім’я, і це не Ганна Фридрикевич.

Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Нам слід якнайшвидше завершити процес формування української політичної нації»

Розмова з Іванною Климпуш-Цинцадзе – головою Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу, віцепрем'єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України у 2016-2019 роках.