Засновано новий журнал з історії Центральної та Східної Європи

Центр Мерошевського заcнував новий міжнародний англомовний академічний журнал AREI: Journal for Central and Eastern European History and Politics

Центр діалогу імені Юліуша Мерошевського заcнував новий міжнародний англомовний академічний журнал AREI: Journal for Central and Eastern European History and Politics.

 
AREI призначений насамперед для дослідників у галузі гуманітарних та соціальних наук, які бажають публікувати свої дослідження англійською мовою. Метою AREI є популяризація праць дослідників Центрально-Східної Європи. Для цього редколегія створила максимальні умови сприяння:
а) дослідники можуть подавати статті не лише англійською мовою, але й основними мовами Центральної та Східної Європи (польською, німецькою, російською, українською, чеською, словацькою, білоруською). В обґрунтованих випадках редакція також може розглянути інші мови.
б) Редакція AREI, у разі проходження подвійного сліпого рецензування, забезпечує переклад статті англійською мовою.
в) для авторів і рецензентів передбачені гонорари.
Випуски AREI будуть доступні як в електронному та і в паперовому вигляді. Більше деталей можна знайти на сайті – www.arei-journal.pl.
Надсилати свої пропозиції щодо статей можна на адресу: arei@arei-journal.pl

«Сувенір» для засновника Служби безпеки ОУН Миколи Лебедя

До постаті засновника, організатора і першого керівника Служби безпеки (СБ) ОУН Миколи Лебедя була прикута особлива увага органів КГБ. Навіть коли він опинився далеко за океаном, у США, до нього намагалися підіслати агентів, дізнатися про його погляди, вивідати плани, вчинити гучну провокацію і навіть мали намір за його допомогою реанімувати пошуки золота ОУН, закопаного у прикарпатських лісах.

Леся Гасиджак: «Пам’ятання минулого робить нас українцями»

Публічне інтерв’ю з Лесею Гасиджак, очільницею Музею Голодомору, у рамках виставки ГОЛОСИ Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.

Хто насправді була дружиною гетьмана Мазепи

На Афоні знайдено унікальний рукопис, а в ньому — її ім’я, і це не Ганна Фридрикевич.

Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Нам слід якнайшвидше завершити процес формування української політичної нації»

Розмова з Іванною Климпуш-Цинцадзе – головою Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу, віцепрем'єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України у 2016-2019 роках.