Проголосуйте за нові сквери на честь Ігоря Козловського та Героїв ОУН у Києві

18 грудня у додатку "Київ-Цифровий" стартувало опитування щодо найменування двох нових скверів у місті Києві. Опитування триватиме до 31 грудня.

Про це інформує прес-служба благодійного фонду "Героїка"

Перший сквер запропоновано назвати на честь Ігоря Козловського - українського вченого, релігієзнавця, письменника, члена ініціативної групи "Першого грудня". У 2016-17 рр. він перебував у полоні терористів так званої ДНР за свою проукраїнську позицію. Сквер розташований у Подільському районі на розі вулиць Григорія Сковороди та Почайнинської.

Підтримати нову назву можна за посиланням.

Другий сквер запропоновано назвати на честь Героїв ОУН. Нова назва дозволить вшанувати як підпілля Організації Українських Націоналістів під час Другої світової війни, так і членів ОУН (р), ОУН (м), бійців Батальйону ОУН, які загинули на фронті російсько-української війни починаючи з 2014 року. Сквер знаходиться у Святошинському районі на Академмістечку біля автостанції "Дачна" та вул. Ореста Васкула.

Підтримати нову назву можна за посиланням.

У квітні 2023 р. вже було голосування за перейменування цього скверу як "скверу Феодори Пушиної". Але згодом КМДА виявила, що сквер офіційно не був названий на честь Феодори Пушиної і є безіменним. Тому зараз триває процедура найменування скверу.

Якщо не працює прямий лінк на опитування, пропонуємо скористатись покроковою інструкцією - відкриваєте додаток "Київ-Цифровий", натискаєте літеру "К" на синьому тлі знизу екрану. Обираєте розділ "Електронна демократія" - "Опитування". Голосувати можна незалежно від прописки.

 

«Сувенір» для засновника Служби безпеки ОУН Миколи Лебедя

До постаті засновника, організатора і першого керівника Служби безпеки (СБ) ОУН Миколи Лебедя була прикута особлива увага органів КГБ. Навіть коли він опинився далеко за океаном, у США, до нього намагалися підіслати агентів, дізнатися про його погляди, вивідати плани, вчинити гучну провокацію і навіть мали намір за його допомогою реанімувати пошуки золота ОУН, закопаного у прикарпатських лісах.

Леся Гасиджак: «Пам’ятання минулого робить нас українцями»

Публічне інтерв’ю з Лесею Гасиджак, очільницею Музею Голодомору, у рамках виставки ГОЛОСИ Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.

Хто насправді була дружиною гетьмана Мазепи

На Афоні знайдено унікальний рукопис, а в ньому — її ім’я, і це не Ганна Фридрикевич.

Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Нам слід якнайшвидше завершити процес формування української політичної нації»

Розмова з Іванною Климпуш-Цинцадзе – головою Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу, віцепрем'єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України у 2016-2019 роках.