ЯНУКОВИЧ НАКАЗАВ ЗАБРАТИ "ТЮРМУ НА ЛОНЦЬКОГО" У СБУ

Президент Віктор Янукович дав доручення передати Національний музей-меморіал жертв окупаційних режимів "Тюрма на Лонцького" до сфери управління Міністерства культури України.

Відповідне доручення він дав прем'єрові Миколі Азарову та главі Служби безпеки України Валерію Хорошковському, повідомляє його прес-служба.

Чиновники мають вжити заходів щодо передачі музею до 15 жовтня 2011 року.

Крім того, їм доручено забезпечити відповідне фінансування зазначеного музейного закладу з Державного бюджету України.

Як відомо, у вересні минулого року СБУ затримала директора музею Руслана Забілого, конфіскувавши у нього комп'ютер та зовнішні диски.

СБУ заявила про порушення кримінальної справи за фактом готування до розголошення відомостей, що становлять державну таємницю.

Після цього СБУ провела обшук у кабінетах істориків музею "Тюрма на Лонцького" у Львові й вилучила два ноутбуки, один жорсткий диск, паперові копії історичних документів.

Працівників Національного музею "Тюрма на Лонцького" допитували як свідків у кримінальній справі за фактом замаху на розголошення відомостей, що можуть становити державну таємницю.

Раніше вже повідомлялося про наявність доручення Януковича щодо передачі музею із відомства СБУ.

«Сувенір» для засновника Служби безпеки ОУН Миколи Лебедя

До постаті засновника, організатора і першого керівника Служби безпеки (СБ) ОУН Миколи Лебедя була прикута особлива увага органів КГБ. Навіть коли він опинився далеко за океаном, у США, до нього намагалися підіслати агентів, дізнатися про його погляди, вивідати плани, вчинити гучну провокацію і навіть мали намір за його допомогою реанімувати пошуки золота ОУН, закопаного у прикарпатських лісах.

Леся Гасиджак: «Пам’ятання минулого робить нас українцями»

Публічне інтерв’ю з Лесею Гасиджак, очільницею Музею Голодомору, у рамках виставки ГОЛОСИ Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.

Хто насправді була дружиною гетьмана Мазепи

На Афоні знайдено унікальний рукопис, а в ньому — її ім’я, і це не Ганна Фридрикевич.

Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Нам слід якнайшвидше завершити процес формування української політичної нації»

Розмова з Іванною Климпуш-Цинцадзе – головою Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу, віцепрем'єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України у 2016-2019 роках.