Відкрився музей "Титаніка" у вигляді айсберга

Всередині 6-поверхової споруди розташовані 9 інтерактивних галерей, які різнобічно висвітлюють знаменитий корабель від його побудови у порті Белфаста до зіткнення з айсбергом в Атлантичному океані.

Новий музей знаходиться на місці корабельні фірми Harland and Wolff, де було збудовано знаменитий лайнер. Будівлю звели за 3 роки — за стільки ж був побудований сам Титанік — і відкрили до 100-річчя першого плавання судна у квітні 1912-го року.

 

В унікальному архітектурному дизайні музею поєднані форми кристалу води, айсберга, корпусу корабля і навіть зіркового логотипу компанії White Star Line, котрій належав "Титанік". Фасад будівлі покритий трьома тисячами алюмінієвих панелей геометричної форми які, заломлюючи промені світла, виглядають як хвилі на поверхні води.

Розпродаж артефактів, врятованих із "Титаніка" (ФОТО)

Окрім постійної експозиції, у будівлі прощею 14 тис. кв. м є ще простір для тимчасових виставок, конференц-зала на 1000 місць, навчальний центр, кафе та підземний паркінґ на 500 машин.

У листопаді минулого року National Georgraphic назвав музей "Титаніка" у Белфасті найбільш очікуваною атракцією для відвідувачів у 2012 році.

Джерело: Блог про архітектуру та людей

«Сувенір» для засновника Служби безпеки ОУН Миколи Лебедя

До постаті засновника, організатора і першого керівника Служби безпеки (СБ) ОУН Миколи Лебедя була прикута особлива увага органів КГБ. Навіть коли він опинився далеко за океаном, у США, до нього намагалися підіслати агентів, дізнатися про його погляди, вивідати плани, вчинити гучну провокацію і навіть мали намір за його допомогою реанімувати пошуки золота ОУН, закопаного у прикарпатських лісах.

Леся Гасиджак: «Пам’ятання минулого робить нас українцями»

Публічне інтерв’ю з Лесею Гасиджак, очільницею Музею Голодомору, у рамках виставки ГОЛОСИ Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.

Хто насправді була дружиною гетьмана Мазепи

На Афоні знайдено унікальний рукопис, а в ньому — її ім’я, і це не Ганна Фридрикевич.

Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Нам слід якнайшвидше завершити процес формування української політичної нації»

Розмова з Іванною Климпуш-Цинцадзе – головою Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу, віцепрем'єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України у 2016-2019 роках.