Спецпроект

Реконструкція "Українського дому" коштуватиме майже 300 мільйонів

Кабінет Міністрів затвердив проект реконструкції будівлі "Національного центру ділового та культурного співробітництва" Український дім " на вулиці Хрещатик, 2 в Києві вартістю 290 148 000 гривень.

Про це йдеться в розпорядженні Кабміну № 626 від 27 серпня, повідомляє "Газета.ua".

Згідно з документом, проект розробленo державним підприємством "Науково-дослідний і проектний інститут містобудування" і рекомендовано до затвердження держпідприємством "Укрдержбудекспертиза" Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Фото: delo.ua

Реконструкція передбачає будівництво трьох пускових комплексів: вартістю 52 мільйони 700 тисяч 806 гривень, 192 мільйони 989 тисяч 978 гривень і 44 мільйони 456 тисяч 753 гривень.

Планується також побудувати підземний паркінг на 76 місць.

Передбачається, що реконструкція "Українського дому" триватиме 18 місяців.

Як відомо, на четвертому і п'ятому поверхах "Українського дому" лежать законсервовані фонди Музею історії Києва - близько 130 тисяч одиниць зберігання.

«Сувенір» для засновника Служби безпеки ОУН Миколи Лебедя

До постаті засновника, організатора і першого керівника Служби безпеки (СБ) ОУН Миколи Лебедя була прикута особлива увага органів КГБ. Навіть коли він опинився далеко за океаном, у США, до нього намагалися підіслати агентів, дізнатися про його погляди, вивідати плани, вчинити гучну провокацію і навіть мали намір за його допомогою реанімувати пошуки золота ОУН, закопаного у прикарпатських лісах.

Леся Гасиджак: «Пам’ятання минулого робить нас українцями»

Публічне інтерв’ю з Лесею Гасиджак, очільницею Музею Голодомору, у рамках виставки ГОЛОСИ Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.

Хто насправді була дружиною гетьмана Мазепи

На Афоні знайдено унікальний рукопис, а в ньому — її ім’я, і це не Ганна Фридрикевич.

Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Нам слід якнайшвидше завершити процес формування української політичної нації»

Розмова з Іванною Климпуш-Цинцадзе – головою Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу, віцепрем'єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України у 2016-2019 роках.