Поляки знімуть фільм про катастрофу президентського Ту-154. ВІДЕО

Польський режисер Антоні Краузе має намір навесні 2013 року розпочати зйомки фільму про авіакатастрофу Ту-154, в якій загинув президент Польщі Лех Качинський.

Про це повідомляє Кореспондент із посиланням на РІА "Новості" і продюсера картини Мацея Павлицького.

"Головна героїня - журналістка, а фільм починається катастрофою в тумані, - розповів продюсер про планований сюжет. - Паралельно розвивається розповідь про приватне розслідування головної героїні, про те, що сталося у цьому тумані, і про Польщу після 10 квітня 2010 року".

За словами Краузу, у фільмі буде присутня й ретроспектива подій перед катастрофою, включаючи візит президента Качинського до Грузії.

Як Ющенко з Качинським літав у Тбілісі. Рапорт польського пілота

В кінці фільму повториться сцена трагедії 10 квітня.

Режисер Краузе відомий, зокрема, роботою над екранізацією книги "Акваріум" втікача з радянських спецслужб на Захід Віктора Суворова. У 2011 році вийшла в світ остання його картина "Чорний четвер", у якій розповідається про розстріл демонстрації робітників у Гдині в 1970 році.

Зазначимо, Лех Качинський, який загинув в авіакатастрофі, особисто здійснював патронаж зйомок "Чорного четверга".

Трейлер попереднього фільму Краузе "Чорний четвер. Янек Вишневський упав"

Виконавців головних ролей Павлицький не назвав, проте зазначив, що бажання зіграти у фільмі виявило чимало відомих акторів.

Зйомки планують провести у Польщі, а також у США і Грузії з кінця березня – на початку квітня.

Трейлер голлівудського бойовика про російсько-грузинську війну. ВІДЕО

Прем’єра фільму запланована на 2014 рік.

Як відомо, літак польського президента Леха Качинського Ту-154 розбився під Смоленськом вранці 10 квітня 2010 року. Повідомлялося, що під час посадки в умовах сильного туману він зачепився за верхівки дерев і впав.

На борту перебувало 96 осіб - 88 пасажирів, серед них президент Качинський і його дружина, і вісім членів екіпажу. Ніхто не вижив.

Дивіться також:

"А якщо буде туман?" Останні 40 хвилин розмов у кабіні Ту-154. СТЕНОГРАМА

Бжезінський: "Розмови про замах на Качинського - це огидно"

Інші матеріали за темою "Трагедія під Смоленськом"

Інші матеріали за темою "Кіно"

«Сувенір» для засновника Служби безпеки ОУН Миколи Лебедя

До постаті засновника, організатора і першого керівника Служби безпеки (СБ) ОУН Миколи Лебедя була прикута особлива увага органів КГБ. Навіть коли він опинився далеко за океаном, у США, до нього намагалися підіслати агентів, дізнатися про його погляди, вивідати плани, вчинити гучну провокацію і навіть мали намір за його допомогою реанімувати пошуки золота ОУН, закопаного у прикарпатських лісах.

Леся Гасиджак: «Пам’ятання минулого робить нас українцями»

Публічне інтерв’ю з Лесею Гасиджак, очільницею Музею Голодомору, у рамках виставки ГОЛОСИ Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.

Хто насправді була дружиною гетьмана Мазепи

На Афоні знайдено унікальний рукопис, а в ньому — її ім’я, і це не Ганна Фридрикевич.

Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Нам слід якнайшвидше завершити процес формування української політичної нації»

Розмова з Іванною Климпуш-Цинцадзе – головою Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу, віцепрем'єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України у 2016-2019 роках.