МЕР ЛЬВОВА ПОРАДИВ МЕРУ ДОНЕЦЬКА ЗАЗИРНУТИ У ПАСПОРТ

Надаючи щомісячну доплату до пенсій ветеранам УПА, Львівська міська рада діє в межах своїх повноважень, а солдати УПА захищали свою землю, чужої не чіпали.

Про це заявив міський голова Львова Андрій Садовий, повідомляє Львівський портал із посиланням на прес-службу Львівської міської ради.

За словами Садового, стаття 91 Бюджетного кодексу надає право за рахунок надходжень на власні повноваження місцевих рад приймати рішення з соціального захисту мешканців територіальної громади без будь-яких обмежень.

"Нас ніхто не "годує", - наголосив мер. - У державний бюджет України зі Львова вилучається значно більше, ніж повертається".

Садовий також закликав "не піддаватись на спроби розхитати Україну і поділити її".

"Українці сьогодні понад усе повинні шукати приводи для єдності. Адже в єдності – сила, - зазначив міський голова. - Усім, хто сумнівається в тому, що УПА в роки війни боролась за Україну, раджу заглянути в паспорт. Там на обкладинці є тризуб, а всередині - синьо-жовтий прапор. Гравці національної збірної з футболу всі дружньо вже співають гімн "Ще не вмерла Україна".

За словами Садового, солдати УПА в роки страшної війни були єдиним збройним формуванням на території України, які боролись як з нацистами, так і з НКВД-стами під цими символами, якими сьогодні користується держава, в якій ми живемо.

"Боролись, наголошу, добровільно, на своїй власній землі, де споконвіку жили наші діди-прадіди, - сказав мер. - На чуже не зазіхали".

Нагадаємо, представники донецького осередку Партії регіонів обурилися тим фактом, що з міського бюджету Львова здійснюють доплату ветеранам УПА, а міський голова Донецька заявив, що ця доплата встановлена з порушенням закону.

«Сувенір» для засновника Служби безпеки ОУН Миколи Лебедя

До постаті засновника, організатора і першого керівника Служби безпеки (СБ) ОУН Миколи Лебедя була прикута особлива увага органів КГБ. Навіть коли він опинився далеко за океаном, у США, до нього намагалися підіслати агентів, дізнатися про його погляди, вивідати плани, вчинити гучну провокацію і навіть мали намір за його допомогою реанімувати пошуки золота ОУН, закопаного у прикарпатських лісах.

Леся Гасиджак: «Пам’ятання минулого робить нас українцями»

Публічне інтерв’ю з Лесею Гасиджак, очільницею Музею Голодомору, у рамках виставки ГОЛОСИ Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.

Хто насправді була дружиною гетьмана Мазепи

На Афоні знайдено унікальний рукопис, а в ньому — її ім’я, і це не Ганна Фридрикевич.

Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Нам слід якнайшвидше завершити процес формування української політичної нації»

Розмова з Іванною Климпуш-Цинцадзе – головою Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу, віцепрем'єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України у 2016-2019 роках.