Ветерани "Солідарності" висловили підтримку Майдану. ВІДЕО

Aктивісти польської "Солідарності" [опозиційний рух в соціалістичній Польщі 1980-91 років - ІП] висловили свою підтримку "вільній і самостійній України" у спільному ролику польських кінематографістів і української ініціативи Babylon'13.

"Ми з вами, щоб переказати, що боротьба за свободу - нелегка справа, - кажуть ветерани "Солідарності". - Ваш опір повинен протривати певний час, щоб спричинити якісну зміну, щоб ваша свобода визріла в боротьбі".

Створення громадянських структур Євромайдану нагадує створення профспілкового руху "Солідарність" у 1980 році, - зазначають поляки.

Найголовніше під час боротьби - не залишати соратників на самоті з режимом, наголошують ветерани. Ідеться про те, щоб спільно захищати кожного переслідуваного режимом.

"Свобода не дається задарма, - ідеться у зверненні. - Тримайтеся, ми з вами".

В кінці ролику поляки показують логотип руху "Солідарність" у синьо-жовтих кольорах.

"Друзі, разом нас багато, нас не подолати! - виголошують активісти українською мовою. - Україна - це Ви, це український народ! Хай живе самостійна Україна! Ми Вас підтримуємо!"

Дивіться також:

Не паліть урядові будинки, а створюйте свій уряд!

"Я захоплений польськими звитяжцями..." Текст Стуса

У Польщі засудили міліціонерів, які били людей 25 років тому

Поляки і надзвичайний стан 1981-го. ФОТО

Як посадити поруч владу і опозицію. Польський досвід

Всі матеріали за темою "Солідарність"

«Сувенір» для засновника Служби безпеки ОУН Миколи Лебедя

До постаті засновника, організатора і першого керівника Служби безпеки (СБ) ОУН Миколи Лебедя була прикута особлива увага органів КГБ. Навіть коли він опинився далеко за океаном, у США, до нього намагалися підіслати агентів, дізнатися про його погляди, вивідати плани, вчинити гучну провокацію і навіть мали намір за його допомогою реанімувати пошуки золота ОУН, закопаного у прикарпатських лісах.

Леся Гасиджак: «Пам’ятання минулого робить нас українцями»

Публічне інтерв’ю з Лесею Гасиджак, очільницею Музею Голодомору, у рамках виставки ГОЛОСИ Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.

Хто насправді була дружиною гетьмана Мазепи

На Афоні знайдено унікальний рукопис, а в ньому — її ім’я, і це не Ганна Фридрикевич.

Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Нам слід якнайшвидше завершити процес формування української політичної нації»

Розмова з Іванною Климпуш-Цинцадзе – головою Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу, віцепрем'єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України у 2016-2019 роках.