ЦРУ відкрило свій архів про дослідження НЛО

Сотні документів про спостереження за непізнаними літаючими об'єктами на території США, ФРН, СРСР і Бельгійського Конго до 1978 року розсекречені Центральним розвідувальним управлінням США.

Про це з посиланням на The Mirror повідомляє Ліга.

Документи переважно присвячені розслідуванням, які проводилися з кінця 1940-х і в 1950-х роках. Крім цього, відомство опублікувало протоколи засідань комісій зі спостереження за НЛО.

Переглянути НЛО-архів можна на сайті ЦРУ.

В матеріалах немає прямих доказів зв'язку феномену НЛО з позаземними цивілізаціями, зазначає видання.

ЦРУ припускало, що круглі літаючі об'єкти можуть бути радянського виробництва, тому старанно збирало інформацію про НЛО

Більшість фото- і текстових документів містить небагато інформації для серйозного наукового аналізу, додають журналісти.

 

Публікацію частини раніше засекречених даних ЦРУ приурочило до виходу (після 13-річної перерви) перших серій 10-го сезону культового серіалу "Секретні матеріали".

Як відомо, у грудні 2015 року Національне управління архівів та документації США розсекретило перелік можливих цілей на випадок ядерної війни з СРСР у 1959 році.

Інше за темою АРХІВИ

«Сувенір» для засновника Служби безпеки ОУН Миколи Лебедя

До постаті засновника, організатора і першого керівника Служби безпеки (СБ) ОУН Миколи Лебедя була прикута особлива увага органів КГБ. Навіть коли він опинився далеко за океаном, у США, до нього намагалися підіслати агентів, дізнатися про його погляди, вивідати плани, вчинити гучну провокацію і навіть мали намір за його допомогою реанімувати пошуки золота ОУН, закопаного у прикарпатських лісах.

Леся Гасиджак: «Пам’ятання минулого робить нас українцями»

Публічне інтерв’ю з Лесею Гасиджак, очільницею Музею Голодомору, у рамках виставки ГОЛОСИ Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.

Хто насправді була дружиною гетьмана Мазепи

На Афоні знайдено унікальний рукопис, а в ньому — її ім’я, і це не Ганна Фридрикевич.

Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Нам слід якнайшвидше завершити процес формування української політичної нації»

Розмова з Іванною Климпуш-Цинцадзе – головою Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу, віцепрем'єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України у 2016-2019 роках.