Гройсман доручив залучати "Вікіпедію" до навчального процесу з історії та інших предметів

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман підтримав пропозиції громадськості, спрямовані на розвиток україномовного розділу “Вікіпедії”. Голова уряду доручив органам виконавчої влади сприяти їх реалізації в 2017 році.

Про це зазначено на Урядовому порталі. Зокрема, громадськість запропонувала:

- внести зміни до навчальних програм з інформатики, географії, історії та літератури для учнів старших класів загальноосвітніх навчальних закладів щодо використання україномовного розділу "Вікіпедії";

- надати студентам можливість підготовки матеріалів для "Вікіпедії";

- сприяти проведенню української частини міжнародного конкурсу "Вікі любить пам’ятки";

- сприяти проведенню конкурсу з розміщення наукових робіт в українському розділі "Вікіпедії".

ДОВІДКА:

15 січня 2001 року з’явився перший (англомовний) розділ відкритої багатомовної мережевої енциклопедії "Вікіпедія". Це найбільша в світі енциклопедія, яку може редагувати, читати, використовувати кожен.

"Вікіпедія" має 292 мовні розділи та містить близько 41 млн. статей. Україномовний розділ "Вікіпедії" налічує 650 тис. статей і посідає 16 місце серед всіх розділів за кількістю статей.

«Сувенір» для засновника Служби безпеки ОУН Миколи Лебедя

До постаті засновника, організатора і першого керівника Служби безпеки (СБ) ОУН Миколи Лебедя була прикута особлива увага органів КГБ. Навіть коли він опинився далеко за океаном, у США, до нього намагалися підіслати агентів, дізнатися про його погляди, вивідати плани, вчинити гучну провокацію і навіть мали намір за його допомогою реанімувати пошуки золота ОУН, закопаного у прикарпатських лісах.

Леся Гасиджак: «Пам’ятання минулого робить нас українцями»

Публічне інтерв’ю з Лесею Гасиджак, очільницею Музею Голодомору, у рамках виставки ГОЛОСИ Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.

Хто насправді була дружиною гетьмана Мазепи

На Афоні знайдено унікальний рукопис, а в ньому — її ім’я, і це не Ганна Фридрикевич.

Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Нам слід якнайшвидше завершити процес формування української політичної нації»

Розмова з Іванною Климпуш-Цинцадзе – головою Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу, віцепрем'єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України у 2016-2019 роках.