У Запоріжжі пам'ять Іоанна Павла ІІ увічнили в назві вулиці

Найвідомішого з поляків – Іоанна Павла ІІ увічнено в назві запорізької вулиці.

Відповідне рішення ухвалили депутати Запорізької міськради на сесії 18 грудня, передає Depo.Запоріжжя.

 
Іоан Павло ІІ

У Запоріжжі з'явилася вулиця Іоанна Павла ІІ – одного з найвідоміших очільників Римо-католицької церкви і найвідомішого поляка. На честь Іоанна Павла ІІ названо частину вулиці Заводської від вулиці Сєдова до вулиці Лермонтова. Це – середмістя Запоріжжя, Вознесенівський район.

 

Раніше його жителі підтримали перейменування під час громадських слухань. Депутати Запорізької міськради на сесії 18 грудня погодили перейменування.

Окрім того, обранці збираються повідомити про увічнення пам'яті Іоанна Павла ІІ   (Кароля-Юзефа Войтили) посольство Польщі в Україні.

«Сувенір» для засновника Служби безпеки ОУН Миколи Лебедя

До постаті засновника, організатора і першого керівника Служби безпеки (СБ) ОУН Миколи Лебедя була прикута особлива увага органів КГБ. Навіть коли він опинився далеко за океаном, у США, до нього намагалися підіслати агентів, дізнатися про його погляди, вивідати плани, вчинити гучну провокацію і навіть мали намір за його допомогою реанімувати пошуки золота ОУН, закопаного у прикарпатських лісах.

Леся Гасиджак: «Пам’ятання минулого робить нас українцями»

Публічне інтерв’ю з Лесею Гасиджак, очільницею Музею Голодомору, у рамках виставки ГОЛОСИ Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.

Хто насправді була дружиною гетьмана Мазепи

На Афоні знайдено унікальний рукопис, а в ньому — її ім’я, і це не Ганна Фридрикевич.

Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Нам слід якнайшвидше завершити процес формування української політичної нації»

Розмова з Іванною Климпуш-Цинцадзе – головою Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу, віцепрем'єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України у 2016-2019 роках.