У Шотландії натрапили на бункер "таємної армії" Черчилля. ФОТО

На півдні Шотландії під час санітарної вирубки дерев у лісі робітники виявили секретний бункер часів Другої світової війни.

Це був секретний притулок, повідомляє Газета.UA із посиланням на BBC News.

Світлина ілюстративна
Світлина ілюстративна
ФОТО: FLS/ALAN BRABY

Історики вважають, що це бункер використовувався в якості бази для одного з таємних допоміжних підрозділів, які називали "секретної армією Черчилля". Ці партизанські загони формували на випадок повномасштабного вторгнення Німеччини у Британію.

 
ФОТО: FLS/AOC ARCHAEOLOGY

У загони набирали місцевих жителів, які добре знали околиці. Вони мали проводити диверсії в тилу ворога.

"Це відкриття дає нам уявлення про один з найбільш секретних підрозділів, які діяли під час Другої світової війни. Такі бункери знаходять вкрай рідко, так як їх місце розташування завжди трималося в секреті. Більшість з них за минулі роки були загублені або поховані під землею", - каже археолог Метт Річі.

 
ФОТО: FLS/AOC ARCHAEOLOGY

Згідно з архівними даними, бункер був призначений для семи чоловік. Вони були озброєні револьверами, автоматами, снайперською гвинтівкою і вибухівкою. У самому бункері археологи нічого не знайшли.

«Сувенір» для засновника Служби безпеки ОУН Миколи Лебедя

До постаті засновника, організатора і першого керівника Служби безпеки (СБ) ОУН Миколи Лебедя була прикута особлива увага органів КГБ. Навіть коли він опинився далеко за океаном, у США, до нього намагалися підіслати агентів, дізнатися про його погляди, вивідати плани, вчинити гучну провокацію і навіть мали намір за його допомогою реанімувати пошуки золота ОУН, закопаного у прикарпатських лісах.

Леся Гасиджак: «Пам’ятання минулого робить нас українцями»

Публічне інтерв’ю з Лесею Гасиджак, очільницею Музею Голодомору, у рамках виставки ГОЛОСИ Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.

Хто насправді була дружиною гетьмана Мазепи

На Афоні знайдено унікальний рукопис, а в ньому — її ім’я, і це не Ганна Фридрикевич.

Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Нам слід якнайшвидше завершити процес формування української політичної нації»

Розмова з Іванною Климпуш-Цинцадзе – головою Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу, віцепрем'єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України у 2016-2019 роках.