Заповідник "Хортиця" презентує неординарну виставку натюрмортів. ВІДЕО

У музейних студіях "Місто за порогами" Національного заповідника "Хортиця" 25 червня почне діяти нова виставка, присвячена українському козацтву. В експозиції переважатиме натюрморт, створений із музейних предметів.

Про це повідомляє пресслужба заповідника.

 

"З 25 червня у нас відкривається нова надзвичайна виставка "Де є бої – там є герої. Українському козацтву присвячується". Запевняємо, що такого Ви ще не бачили. Виставка присвячена славетній історії українського козацтва та її найяскравішому епізоду – Національно-визвольній війні під проводом Б. Хмельницького", – йдеться в повідомленні.

У заповіднику зазначили, що створювали експозицію, надихаючись полотнами Давіда Тенірса молодшого із зображенням Брюсельської галереї Ерцгерцога Леопольда Вільгельма.

На виставці представлять картини різноманітних жанрів: портрети, батальні полотна й пейзажі. Проте провідним автори експозиції обрали натюрморт, але не живописний, а створений із музейних предметів.

Працюватиме виставка від 25 червня з середи до неділі з 10:00 до 16:30.

«Сувенір» для засновника Служби безпеки ОУН Миколи Лебедя

До постаті засновника, організатора і першого керівника Служби безпеки (СБ) ОУН Миколи Лебедя була прикута особлива увага органів КГБ. Навіть коли він опинився далеко за океаном, у США, до нього намагалися підіслати агентів, дізнатися про його погляди, вивідати плани, вчинити гучну провокацію і навіть мали намір за його допомогою реанімувати пошуки золота ОУН, закопаного у прикарпатських лісах.

Леся Гасиджак: «Пам’ятання минулого робить нас українцями»

Публічне інтерв’ю з Лесею Гасиджак, очільницею Музею Голодомору, у рамках виставки ГОЛОСИ Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.

Хто насправді була дружиною гетьмана Мазепи

На Афоні знайдено унікальний рукопис, а в ньому — її ім’я, і це не Ганна Фридрикевич.

Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Нам слід якнайшвидше завершити процес формування української політичної нації»

Розмова з Іванною Климпуш-Цинцадзе – головою Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу, віцепрем'єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України у 2016-2019 роках.