Колишній голова розвідки США підтвердив, що існує ще багато секретних матеріалів про НЛО

США володіють матеріалами, що свідчать про здатність невпізнаних літаючих об’єктів робити маневри, на які не здатні нині відомі технології. Досі не зрозуміло, що саме зафіксували американські військові та розвідувальні відомства — об’єкти інопланетного походження, невідомі раніше атмосферні явища або ж секретні розробки інших урядів. Уряд має дати пояснення загадок НЛО не пізніше 1 червня.

Про це розповів колишній голова Національної розвідки Джон Реткліфф у інтерв'ю Fox News, повідомляє The Бабель.

 

За словами Реткліффа, на сьогоднішній день в США розсекретили лише невелику частину матеріалів стосовно НЛО, що не мають однозначного пояснення.

Об'єкти не лише бачили військові пілоти — їх зафіксували відеокамери, супутники та безліч інших приладів. НЛО рухаються з високою швидкістю проти вітру та роблять інші непояснювані речі.

"Маневри, які складно повторити, оскільки у нас немає таких технологій. Або пересування на швидкості, що перевищує звуковий бар'єр, без звукового удару", — цитує слова колишнього розвідника Daily Mail.

За його словами, фіксація невпізнаних літаючих об'єктів відбувається по всьому світу. У грудні президент Дональд Трамп підписав закон, за яким силові та розвідувальні агентства отримали 180 днів на публікацію всіх відомих свідчень про НЛО — доповідь має з'явитися не пізніше 1 червня цього року.

Реткліфф сподівався випустити її ще до своєї відставки 20 січня, однак не встиг, оскільки розсекречення документів — справа, яка потребує часу. Доповідь Міністерства оборони та розвідки має також містити визначення рівня небезпеки, яку складають НЛО, та оцінку вірогідності того, що за їхньою появою можуть стояти конкуренти США на міжнародній арені.

"Інколи ми задаємося питанням, чи можуть наші суперники мати технології, що просунулись трохи більше, ніж ми вважали чи виявили", — прокоментував Реткліфф, зазначаючи, що уповноважені агентства інколи взагалі не можуть дати пояснення того, що потрапило на сенсори військового та розвідувального обладнання.

Торік Пентагон випустив серію відеозаписів, що фіксують НЛО. Сенатор Гаррі Рейд заявив, що вони — лише поверхня айсберга, і США має виконати серйозну наукову роботу щодо визначення цих об'єктів та ступеня загрози, який вони можуть становити.

"Американський народ заслуговує бути поінформованим", — написав він.

Чорнобильська катастрофа. Смерть тисяч людей заради виживання радянського режиму

Аварія на Чорнобильській АЕС сталася 37 років тому – у 1986 році. Тодішній комуністичний режим до останнього намагався приховати інформацію про масштаби забруднення території та опромінення радіацією людей. Приховував не тому, що розумів масштаби і наслідки катастрофи. А тому, що влада завжди так працювала і показувала СРСР як найкращу в світі державу, в якій ніяких катастроф ніколи не відбувається

На могилі Алли Горської

2 грудня 1970 року на Київщині виявили тіло жорстоко вбитої Алли Горської. Поховали художницю у Києві на Берковецькому кладовищі. Її похорон перетворився в акт громадянського спротиву. Публікуємо текст Євгена Сверстюка, який він написав після смерті Алли Горської. Сверстюк виголосив його на похороні, згодом прощальне слово надрукували у пресі та поширили на Заході.

Про Невідомого Солдата

Є вислів "війна закінчиться тоді, коли буде похований останній солдат". Він далекий від реальності. Насправді жодна війна не закінчена. Тому могила невідомому солдату - це важливий символ, адже це пам'ятник усім - і тим, хто поки що невідомий, і тим, кого ми ніколи не знатимемо по імені.

Пам’яті Ольги Стокотельної: "Нехай назавжди твоє добре ім’я буде між людьми"

В історії українського Руху опору 70-80 років ХХ століття особливе місце належить Ользі та Павлові Стокотельним – особам, які були відданими ідеалам вільної та незалежної України й поєднали своє життя з відомими дисидентами, правозахисниками Надією Світличною та Миколою Горбалем. У квітні цього року Ользі та Павлові мало б виповнитися 162… Саме так двійнята Стокотельні рахували свої роки. Та не судилась. 20 грудня 2023 року Ольга покинула цей світ. Цьогоріч Павло вперше за 81 рік буде свій день народження зустрічати сам.