Триває збір коштів для учасників боротьби за незалежність

"Давайте не забувати, що серед борців за незалежність є ті, хто досі живе і - на жаль для них і на ганьбу для нас - у злиднях. ... Давайте покажемо, що шануємо їх не лише до глибини своїх сердець, але й до глибини своїх гаманців"

Кілька місяців тому Харківська правозахисна група та Благодійний фонд "Людина і право" відкрили благодійну програму допомоги політв'язням радянських часів. Запущено збір коштів для учасників боротьби за незалежність.

Цю ініціативу підтримав Володимир В'ятрович"Завтра будемо відзначати 30 річницю відновлення незалежності. Будемо згадувати людей, завдяки кому вона стала можливою в 1991.

Давайте не забувати, що серед них є ті, хто досі живе і - на жаль для них і на ганьбу для нас - у злиднях. ... Давайте покажемо, що шануємо їх не лише до глибини своїх сердець, але й до глибини своїх гаманців".

Станом на середину червня було зібрано близько 40 тисяч гривень.

 
Дисидент Микола Матусевич. Нещодавно Васильківська міська рада відмовила йому у наданні одноразової матеріальної допомоги, але після хвилі обурення громадянського суспільства таки виплатила 5000 грн

Ви можете теж підтримати колишніх політв'язнів, які потребують допомоги, перерахувавши кошти на спеціальний картковий рахунок БФ "Людина і право" у ПриватБанку: 5169330523283171

Благодійний фонд не бере жодної копійки на адміністрування цього проекту. Всі зібрані кошти будуть спрямовані безпосередньо за призначенням.

Спостережна рада – Орина Сокульська, Ігор Козловський та Микола Горбаль.





«Сувенір» для засновника Служби безпеки ОУН Миколи Лебедя

До постаті засновника, організатора і першого керівника Служби безпеки (СБ) ОУН Миколи Лебедя була прикута особлива увага органів КГБ. Навіть коли він опинився далеко за океаном, у США, до нього намагалися підіслати агентів, дізнатися про його погляди, вивідати плани, вчинити гучну провокацію і навіть мали намір за його допомогою реанімувати пошуки золота ОУН, закопаного у прикарпатських лісах.

Леся Гасиджак: «Пам’ятання минулого робить нас українцями»

Публічне інтерв’ю з Лесею Гасиджак, очільницею Музею Голодомору, у рамках виставки ГОЛОСИ Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.

Хто насправді була дружиною гетьмана Мазепи

На Афоні знайдено унікальний рукопис, а в ньому — її ім’я, і це не Ганна Фридрикевич.

Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Нам слід якнайшвидше завершити процес формування української політичної нації»

Розмова з Іванною Климпуш-Цинцадзе – головою Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу, віцепрем'єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України у 2016-2019 роках.