У Києві загорівся Костел святого Миколая. ОНОВЛЕНО

У Києві ввечері, 3 вересня, загорівся Костел святого Миколая. На місці працюють пожежники

Про це повідомляє ZN.UA.

 

"У Києві горить Костел святого Миколая. Горить друга (задня) частина будівлі", - йдеться у повідомленні.

Міські рятувальні служби, 15 фахівців ДСНС та 4 одиниці техніки ліквідовують пожежу в Костелі Святого Миколая на вулиці Великій Васильківській.

Міський голова Віталій Кличко зазначив, що загорання сталось між першим і другим поверхами та швидко розповсюдилось на покрівлю будівлі. Ранг пожежі-2.

О 22:40 пожежу було локалізовано. Як відзначили у ДСНС, на місці події задіяно 16 одиниць основної та спеціальної техніки та 80 людей особового складу

Як повідомляє Суспільне - станом на 23:30 пожежу було ліквідовано.

Під час пожежі згорів духовий орган — це був єдиний діючий такий інструмент в Європі.
"Була репетиція, під час репетиції затріщало щось в самому органі, він загорівся. Практично орган, як кажуть, спалений", — розповів єпископ Віталій Кривицький.

«Сувенір» для засновника Служби безпеки ОУН Миколи Лебедя

До постаті засновника, організатора і першого керівника Служби безпеки (СБ) ОУН Миколи Лебедя була прикута особлива увага органів КГБ. Навіть коли він опинився далеко за океаном, у США, до нього намагалися підіслати агентів, дізнатися про його погляди, вивідати плани, вчинити гучну провокацію і навіть мали намір за його допомогою реанімувати пошуки золота ОУН, закопаного у прикарпатських лісах.

Леся Гасиджак: «Пам’ятання минулого робить нас українцями»

Публічне інтерв’ю з Лесею Гасиджак, очільницею Музею Голодомору, у рамках виставки ГОЛОСИ Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.

Хто насправді була дружиною гетьмана Мазепи

На Афоні знайдено унікальний рукопис, а в ньому — її ім’я, і це не Ганна Фридрикевич.

Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Нам слід якнайшвидше завершити процес формування української політичної нації»

Розмова з Іванною Климпуш-Цинцадзе – головою Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу, віцепрем'єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України у 2016-2019 роках.