АНОНС: Науковий симпозіум про Берестейську унію

Український католицький університет запрошує на науковий симпозіюм «Берестейське поєднання 1596 року в контексті унійних процесів минулого та пошуку сучасних моделей церковної єдности».

Про це "Історичній правді" повідомили в прес-центрі УКУ.

 

На першому засіданні обговорять еклезіологічні аспекти цієї унії, їхній вплив на процеси конфесійних поділів та на інші спроби церковного поєднання в українських землях.

На другій сесії буде продискутовано подальший розвиток унійних ідей в лоні УГКЦ та її досвід і вклад у пошук сучасних моделей єдности Церкви Христової в рамках міжнародного екуменічного діялогу.

У симпозіюмі візьмуть участь відомі й молоді дослідники унійної проблематики з різних міст України, а також із Німеччини, Польщі, США та Швейцарії.

 


Час: 28 жовтня, четвер, 13:30


Місце: Київ, вул. Мазепи 10-А (кількість місць обмежена у зв'язку з карантинними обмеженнями, тому передбачено онлайн-трансляцію заходу на "Живому ТБ").


Частина 1 "Еклезіологічні аспекти Берестейської унії" о 13:30

Частина 2 "У пошуках сучасної моделі церковної єдности" о 16:30

Мальтійський лицар – в оперативній розробці нквс

"Протягом кількох місяців у Парижі існує організована Токаржевським таємна організація під назвою «Орден Св. Юра» (ім’я Петлюри). Ця організація… налічує близько 20 осіб… Мета організації достеменно не з’ясована. Кажуть, що цим таємним товариством керував Василь Вишиваний…"

Австралійські українці у В’єтнамській війні

Народились у Німеччині, жили в Австралії, воювали у В’єтнамі на боці США. Матеріали австралійського національного архіву, реєстр ветеранів, журнали бойових дій розкривають крихти інформації про покоління українських мігрантів, яке було створене однією війною та потрапило на іншу.

"Пам’ять може зробити нас людьми, які змінять Україну", - Максим Остапенко

Інтерв’ю з директором "Києво-Печерської лаври" для Музею "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова.

"Мене 2-річну витягнули з-під мертвої мами". Радіо Свобода побувало в селі Угли, що пережило Волинську трагедію

Сарни ‒ Український інститут національної памʼяті отримав звернення від польської громадянки Кароліни Романовської щодо можливості проведення пошуку та ексгумації останків членів її родини, яких убили 12 травня 1943 року. УІНП погодив ці пошукові роботи в селі Угли Рівненської області на 2025 рік. Радіо Свобода поїхало в село Угли, що у Сарненському районі Рівненщини, щоб дізнатися, що там нагадує про трагедію 81-річної давнини? Що залишилося у пам'яті місцевих жителів про ті страшні часи в роки Другої світової війни?