Представили нового директора Центрального державного аудіовізуального та електронного архіву України

Директоркою архіву стала Тетяна Ємельянова, офіційно до виконання обов’язків вона приступає із 1 серпня 2023 року.

Про це інформує Державна архівна служба України.

Голова Державної архівної служби України Анатолій Хромов представив директора Центрального державного аудіовізуального та електронного архіву.

Директоркою архіву стала Тетяна Ємельянова, офіційно до виконання обов'язків вона приступає із 1 серпня 2023 року.

У своїй промові Анатолій Хромов зауважив, що в умовах агресивної війни росії проти України, Центральний державний аудіовізуальний та електронний архів має оперативно реагувати на динамічну зміну реалій сьогодення та виклики часу, пришвидшити цифровізацію функціональної складової діяльності архіву та забезпечити відбір, збереження та доступ до аудіовізуальних документальних свідчень, що правдиво відображають боротьбу українців за незалежність, державний суверенітет та територіальну цілісність.

Тетяна Ємельянова зауважила, що розуміє важливість цих завдань і сподівається на підтримку колег та колективу архіву.

Тетяна Ємельянова здобула вищу освіту у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка, кандидат історичних наук. До призначення на цю посаду працювала в Центральному державному кінофотофоноархіві України ім. Г. С. Пшеничного, з квітня 2020 року заступником, першим заступником Голови Державної архівної служби України. Загалом має понад 25 років стажу роботи в архівній галузі.

 

Теми

«Сувенір» для засновника Служби безпеки ОУН Миколи Лебедя

До постаті засновника, організатора і першого керівника Служби безпеки (СБ) ОУН Миколи Лебедя була прикута особлива увага органів КГБ. Навіть коли він опинився далеко за океаном, у США, до нього намагалися підіслати агентів, дізнатися про його погляди, вивідати плани, вчинити гучну провокацію і навіть мали намір за його допомогою реанімувати пошуки золота ОУН, закопаного у прикарпатських лісах.

Леся Гасиджак: «Пам’ятання минулого робить нас українцями»

Публічне інтерв’ю з Лесею Гасиджак, очільницею Музею Голодомору, у рамках виставки ГОЛОСИ Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.

Хто насправді була дружиною гетьмана Мазепи

На Афоні знайдено унікальний рукопис, а в ньому — її ім’я, і це не Ганна Фридрикевич.

Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Нам слід якнайшвидше завершити процес формування української політичної нації»

Розмова з Іванною Климпуш-Цинцадзе – головою Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу, віцепрем'єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України у 2016-2019 роках.