Зі сховища Британського музею вкрали цінні експонати

З музею, який є одним із найбільших у світі, зникли золоті вироби, ювелірні прикраси та вироби з напівкоштовного каміння, датовані XV–XIX століттями.

Про це 16 серпня повідомило видання BBC.

Більшість експонатів зберігались у фондосховищі для академічних та дослідницьких цілей і не виставлялися останнім часом, як повідомили в закладі.

"Це дуже незвичайний інцидент. Я знаю, що говорю від імені всіх колег, коли кажу, що ми надзвичайно серйозно ставимося до збереження всіх предметів, які перебувають під нашою опікою", - зазначив директор Британського музею Гартвіг Фішер.

За його словами, у музеї вже посилили заходи безпеки та працюють разом із зовнішніми експертами, щоб дізнатися остаточну інформацію про те, що зникло, було пошкоджено та вкрадено. Одного працівника звільнили, проти нього буде вжито судових заходів.

Британський музей також розпочав незалежну перевірку системи безпеки.

Британський музей — провідний музей Великої Британії в Лондоні, один із найбільших музеїв у світі. Його колекція охоплює шість континентів і два мільйони років історії, включно зі скульптурами з Парфенону.

 

«Сувенір» для засновника Служби безпеки ОУН Миколи Лебедя

До постаті засновника, організатора і першого керівника Служби безпеки (СБ) ОУН Миколи Лебедя була прикута особлива увага органів КГБ. Навіть коли він опинився далеко за океаном, у США, до нього намагалися підіслати агентів, дізнатися про його погляди, вивідати плани, вчинити гучну провокацію і навіть мали намір за його допомогою реанімувати пошуки золота ОУН, закопаного у прикарпатських лісах.

Леся Гасиджак: «Пам’ятання минулого робить нас українцями»

Публічне інтерв’ю з Лесею Гасиджак, очільницею Музею Голодомору, у рамках виставки ГОЛОСИ Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.

Хто насправді була дружиною гетьмана Мазепи

На Афоні знайдено унікальний рукопис, а в ньому — її ім’я, і це не Ганна Фридрикевич.

Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Нам слід якнайшвидше завершити процес формування української політичної нації»

Розмова з Іванною Климпуш-Цинцадзе – головою Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу, віцепрем'єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України у 2016-2019 роках.