В Оттаві відкрили українську бібліотеку ім. Лесі Українки

У Канаді відкрито українську бібліотеку ім. Лесі Українки при однойменній українській школі в Оттаві.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Канаді.

"Це довгоочікувана подія для української громади та всіх прихильників української літератури. Відтепер українці – від наймолодших до дорослих, матимуть можливість зануритися в сучасні українські літературні шедеври, досліджувати багатство нашої мови та культурного надбання", – наголосили у диппредставництві.

Проєкт став можливим завдяки ініціативі керівництва школи Юлії Кубін, координатора бібліотеки Тамари Пастух, підтримки партнерів – Ukrainian Credit Union Limited Taras Pidzamecky Christina Levus, BCU Foundation - Фундація Будучність Mary Medyk Garbutt та волонтерів, які допомагали збирати книжки. Свої улюблені книжки бібліотеці подарували також учні школи, аби інші однолітки мали можливість прочитати казку або цікаву історію українською мовою.

Новостворена бібліотека діятиме в приміщенні Української Кредитової Спілки в Оттаві. Більше деталей та як замовити книжки – за посиланням

 

«Сувенір» для засновника Служби безпеки ОУН Миколи Лебедя

До постаті засновника, організатора і першого керівника Служби безпеки (СБ) ОУН Миколи Лебедя була прикута особлива увага органів КГБ. Навіть коли він опинився далеко за океаном, у США, до нього намагалися підіслати агентів, дізнатися про його погляди, вивідати плани, вчинити гучну провокацію і навіть мали намір за його допомогою реанімувати пошуки золота ОУН, закопаного у прикарпатських лісах.

Леся Гасиджак: «Пам’ятання минулого робить нас українцями»

Публічне інтерв’ю з Лесею Гасиджак, очільницею Музею Голодомору, у рамках виставки ГОЛОСИ Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.

Хто насправді була дружиною гетьмана Мазепи

На Афоні знайдено унікальний рукопис, а в ньому — її ім’я, і це не Ганна Фридрикевич.

Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Нам слід якнайшвидше завершити процес формування української політичної нації»

Розмова з Іванною Климпуш-Цинцадзе – головою Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу, віцепрем'єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України у 2016-2019 роках.