АНОНС: Презентація проєкту "Спадщина В’ячеслава Липинського"

У Києві 17 квітня, у день народження ідеолога українського консерватизму В’ячеслава Липинського, відбудеться презентація проєкту видання його спадщини.

Про це повідомило видавництво "Темпора".

Дослідниця життя та творчості Липинського Тетяна Осташко і директорка видавництва "Темпора" Юлія Олійник обговорять державницькі ідеї, народжені в передреволюційну добу та розгорнуті у струнку теоретичну концепцію майбутнього розвитку української держави після поразки Українських національно-визвольних змагань у 1917–1921 років.

"Спадщина В'ячеслава Липинського" — це найповніше видання історичних студій, суспільно-політичних творів, епістолярію та щоденників ученого. У видавництві "Темпора" нещодавно побачили світ:

"Том IV. Україна на переломі 1657–1659: Замітки до історії українського державного будівництва в ХVІІ-ім століттю"

"Том XVI. Листи Т — Ч."

"Том XVII. Листи Ш — Я."

Томи упорядкували Юрій Терещенко і Тетяна Осташко. Буде нагода поговорити і про "Україну В'ячеслава Липинського" Тетяни Осташко – найповнішу біографію Липинського і книжку, яка дає ключ до розуміння цієї постаті.

Коли: 17 квітня о 18:30

Де: Книгарня "Є" (Київ, вул. Лисенка, 3)

 

«Сувенір» для засновника Служби безпеки ОУН Миколи Лебедя

До постаті засновника, організатора і першого керівника Служби безпеки (СБ) ОУН Миколи Лебедя була прикута особлива увага органів КГБ. Навіть коли він опинився далеко за океаном, у США, до нього намагалися підіслати агентів, дізнатися про його погляди, вивідати плани, вчинити гучну провокацію і навіть мали намір за його допомогою реанімувати пошуки золота ОУН, закопаного у прикарпатських лісах.

Леся Гасиджак: «Пам’ятання минулого робить нас українцями»

Публічне інтерв’ю з Лесею Гасиджак, очільницею Музею Голодомору, у рамках виставки ГОЛОСИ Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.

Хто насправді була дружиною гетьмана Мазепи

На Афоні знайдено унікальний рукопис, а в ньому — її ім’я, і це не Ганна Фридрикевич.

Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Нам слід якнайшвидше завершити процес формування української політичної нації»

Розмова з Іванною Климпуш-Цинцадзе – головою Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу, віцепрем'єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України у 2016-2019 роках.