Спецпроект

Анонс: "Урок пам'яті: 70-річчя масових розстрілів у тюрмах Львова"

У середу 22 червня о 8:30 у Львові біля колишньої тюрми на вул. Замарстинівській, 7 Учнівське братство розпочне акцію "Урок пам'яті: 70-річчя масових розстрілів у тюрмах Львова".

Про це "Історичну Правду" повідомили організатори заходу.

Під час заходу ветерани ОУН, УПА і Радянської армії покажуть активістам Учнівського братства - учням понад 10 шкіл Львова - місця розташування тюремних камер у трьох львівських тюрмах, де перебували вони або були розстріляні їх родичі.

Один з членів ОУН розповість про те, як йому, на той час гімназисту, вдалося втекти з львівської тюрми під час масових розстрілів в'язнів військами НКВД.

Ласкаво просимо в тюрму. Екскурсія в'язницею НКВД і Гестапо (ФОТО)

Активісти Учнівського братства висловляться за припинення діяльності розважального закладу на території однієї з колишніх тюрем, а також встановлять символічні таблички на стінах тих тюрем, де досі не вшановано жертв радянських та німецьких репресій 1941 року.

«Сувенір» для засновника Служби безпеки ОУН Миколи Лебедя

До постаті засновника, організатора і першого керівника Служби безпеки (СБ) ОУН Миколи Лебедя була прикута особлива увага органів КГБ. Навіть коли він опинився далеко за океаном, у США, до нього намагалися підіслати агентів, дізнатися про його погляди, вивідати плани, вчинити гучну провокацію і навіть мали намір за його допомогою реанімувати пошуки золота ОУН, закопаного у прикарпатських лісах.

Леся Гасиджак: «Пам’ятання минулого робить нас українцями»

Публічне інтерв’ю з Лесею Гасиджак, очільницею Музею Голодомору, у рамках виставки ГОЛОСИ Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.

Хто насправді була дружиною гетьмана Мазепи

На Афоні знайдено унікальний рукопис, а в ньому — її ім’я, і це не Ганна Фридрикевич.

Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Нам слід якнайшвидше завершити процес формування української політичної нації»

Розмова з Іванною Климпуш-Цинцадзе – головою Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу, віцепрем'єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України у 2016-2019 роках.