Спецпроект

Міліція знайшла тих, хто вдруге смажив яєчню на Вічному вогні

Учора у столиці за підозрою у смаженні яєчні на Вічному вогні у Парку Слави 21 червня затримано виконувача обов'язки прес-секретаря міської організації партії "Свобода" Кирила Бабенцева та активіста громадської організації "Чорний комітет" Богдана Тицького.

Як повідомили УНІАН у прес-службі ВО "Свобода", у хлопців були проведені обшуки, вилучено комп'ютери і всю оргтехніку, навіть сковорідки з кухні і одяг. Після обшуку їх доставили до райвідділу міліції й не допускали адвокатів та батьків.

У свою чергу, в столичній міліції підтвердили факт затримання вказаних осіб, зауваживши, що разом із ними було затримано та відпущено на підписку про невиїзд третього молодика, який брав участь у протизаконних діях.

У міліції зазначили, що правопорушників викрили в результаті оперативно-слідчих дій, опитування свідків, які 21 червня, коли на могилі Невідомого солдата невідомі влаштували смаження яєчні на Вічному вогні, перебували у Парку Слави.

"Наразі обидва затриманих перебувають в ізоляторі тимчасового тримання, у них вилучено певні речові докази. У понеділок їм буде обиратися міра запобіжного заходу", - сказали у столичному главку, додавши: "Ніякого політичного підтексту в цьому немає. Лише наявний склад злочину за статтею 297 (наруга над могилою)".

Тим часом затриману в березні 2011 року з формулюванням "за наругу над могилою" Ганну Сінькову, яка 16 грудня 2010 року смажила яєчню з сосисками на Вічному вогні на могилі Невідомого солдата в Парку слави у Києві, суддя Родіон Киреєв - той самий, котрий судить Тимошенко - відпустив під підписку про невиїзд.

Це сталося 30 червня, повідомляє інформагенція "Поряд з вами".

Могила Невідомого солдата і музей Голодомору - два монументи, які є частиною державного протоколу України. Іноземні делегації, які перебувають в Україні з державними та офіційними візитами, відвідують ці меморіали.

 

«Сувенір» для засновника Служби безпеки ОУН Миколи Лебедя

До постаті засновника, організатора і першого керівника Служби безпеки (СБ) ОУН Миколи Лебедя була прикута особлива увага органів КГБ. Навіть коли він опинився далеко за океаном, у США, до нього намагалися підіслати агентів, дізнатися про його погляди, вивідати плани, вчинити гучну провокацію і навіть мали намір за його допомогою реанімувати пошуки золота ОУН, закопаного у прикарпатських лісах.

Леся Гасиджак: «Пам’ятання минулого робить нас українцями»

Публічне інтерв’ю з Лесею Гасиджак, очільницею Музею Голодомору, у рамках виставки ГОЛОСИ Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.

Хто насправді була дружиною гетьмана Мазепи

На Афоні знайдено унікальний рукопис, а в ньому — її ім’я, і це не Ганна Фридрикевич.

Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Нам слід якнайшвидше завершити процес формування української політичної нації»

Розмова з Іванною Климпуш-Цинцадзе – головою Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу, віцепрем'єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України у 2016-2019 роках.