Збирають кошти на придбання техніки для музею в Холодному Яру

Громадське об’єднання "Українська альтернатива" оголосило акцію зі збору коштів на придбання компʼютерної техніки краєзнавчому музею у селі Медведівка Черкаської області (Холодний Яр).

Музей входить до складу Національного історико-культурного заповідника "Чигирин".

В результаті акції музей отримає необхідну оргтехніку: комп’ютер, обладнання для інтернету та принтер, яких наразі там немає зовсім. Цей захід стане продовженням низки акцій, що проводить ГО "Українська альтернатива" з метою допомоги інституціям, які зберігають і поширюють памʼять про героїчні сторінки нашої історії.

Село Медведівка вирізняється не лише своїм місцем на карті – а свого часу воно було одним із центрів Коліївщини - але й кількістю історичних обʼєктів, які збереглися на сьогодні.

У краєзнавчому музеї зібрана багата експозиція з історії Холодного Яру. Однак, як і більшість провінційних музеїв, медведівський тримається завдяки наполегливості та гідному пошани ентузіазму його працівників.

За роки роботи музею була віднайдена та зібрана велика кількість матеріалів, які за браком компʼютера, лишаються невідомими широкому загалу. Можна сподіватися, що отримавши необхідну техніку, музей нарешті створить власний сайт і зможе представити експозицію зацікавленій громадськості.

"Історична Правда" підтверджує унікальність музею у Медведівці і фаховість його керівника - Богдана Легоняка. До речі, саме пан Богдан надав прихисток редактору ІП, коли той їздив робити репортаж із Холодного Яру.

Доброчинні внески можна переказати на банківський рахунок, який можна побачити на сайті ініціативи.

У березні 2011 "Українська альтернатива" провела доброчинну акцію з розміщення 122 ікон на Аскольдовій могилі.

«Сувенір» для засновника Служби безпеки ОУН Миколи Лебедя

До постаті засновника, організатора і першого керівника Служби безпеки (СБ) ОУН Миколи Лебедя була прикута особлива увага органів КГБ. Навіть коли він опинився далеко за океаном, у США, до нього намагалися підіслати агентів, дізнатися про його погляди, вивідати плани, вчинити гучну провокацію і навіть мали намір за його допомогою реанімувати пошуки золота ОУН, закопаного у прикарпатських лісах.

Леся Гасиджак: «Пам’ятання минулого робить нас українцями»

Публічне інтерв’ю з Лесею Гасиджак, очільницею Музею Голодомору, у рамках виставки ГОЛОСИ Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.

Хто насправді була дружиною гетьмана Мазепи

На Афоні знайдено унікальний рукопис, а в ньому — її ім’я, і це не Ганна Фридрикевич.

Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Нам слід якнайшвидше завершити процес формування української політичної нації»

Розмова з Іванною Климпуш-Цинцадзе – головою Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу, віцепрем'єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України у 2016-2019 роках.