Журналу "Перець" - 90 років (МАЛЮНКИ)

Першого квітня найвідоміший сатирично-гумористичний журнал України "Перець" відсвяткував своє 90-річчя. За часів УРСР його наклад сягав три мільйони примірників. "Історична Правда" пропонує згадати, як виглядав колись культовий журнал, що досі видається.

Про це повідомляє "Голос України".

За часів Радянського Союзу це видання було на піку популярності.

 Джерело: perets-ua.livejournal.com

У 1980-их його тираж становив  3,3 мільйона примірників.

 

Чиновники навіть найвищих рангів боялися потрапити в "Перець".

Напередодні ювілею в Національному музеї літератури України зібралося одразу кілька поколінь авторів та читачів цього колись культового журналу.

Дивіться також: "Український Перець" - гумористичний журнал УПА. ФОТО

 

"90 років для видання — це не старість, а вік мудрості та оптимізму", - зазначив нинішній головний редактор "Перцю" Михайло Прудник.

1970: Тарапунька і Штепсель як зброя радянської пропаганди. ВІДЕО

За його словами, "нині багато є різних видань, які всіх і вся критикують. Та відмінна риса нашої критики — її витонченість, невульгарність".

 

Дивіться також цікаві обкладинки інших українських і світових часописів у темі "Обкладинки".

«Сувенір» для засновника Служби безпеки ОУН Миколи Лебедя

До постаті засновника, організатора і першого керівника Служби безпеки (СБ) ОУН Миколи Лебедя була прикута особлива увага органів КГБ. Навіть коли він опинився далеко за океаном, у США, до нього намагалися підіслати агентів, дізнатися про його погляди, вивідати плани, вчинити гучну провокацію і навіть мали намір за його допомогою реанімувати пошуки золота ОУН, закопаного у прикарпатських лісах.

Леся Гасиджак: «Пам’ятання минулого робить нас українцями»

Публічне інтерв’ю з Лесею Гасиджак, очільницею Музею Голодомору, у рамках виставки ГОЛОСИ Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.

Хто насправді була дружиною гетьмана Мазепи

На Афоні знайдено унікальний рукопис, а в ньому — її ім’я, і це не Ганна Фридрикевич.

Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Нам слід якнайшвидше завершити процес формування української політичної нації»

Розмова з Іванною Климпуш-Цинцадзе – головою Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу, віцепрем'єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України у 2016-2019 роках.