В Парижі відкрили квартиру, в яку 70 років ніхто не заходив. ФОТО

У Парижі виявили квартиру, залишену власниками на початку Другої світової війни. Помешкання перетворилося на "капсулу часу", зберігши з 1940-х інтер'єр і деталі побуту.

Покинуте приміщення виявили після того, як його власниця померла у віці 91 року, пише Дейлі Мейл.

Пані де Флоріан втекла зі столиці Франції на південь країни на початку Другої світової. Вона ніколи не поверталася у Париж і, схоже, у квартиру з того часу ніхто не заглядав, повідомляє видання.

Будинок із "капсулою часу" розташовано у 9-му окрузі Парижу, між площею Піґаль та Оперою. Власник регулярно сплачував комунальні платежі, тож долею помешкання ніхто не переймався до смерті пані Флоріан.

Експерти, яких спадкоємці покійної попросили оцінити майно у квартирі, кажуть, що це було схоже на візит до замку Сплячої Красуні, де час зупинився ще в 1900-х роках.

Фото: dymontiger.livejournal.com

Всі речі були укриті товстелезним шаром пилу і павутиння.

 

Особливу увагу експертів привернув портрет жінки у рожевій сукні пензля італійського класика епохи декадансу Джованні Болдіні. "Не було жодної згадки про цю роботу, вона ніде не виставлялася, - зазначив арт-експерт Марк Оттаві. - Хоча, без сумніву, це був саме він".

 Очевидно, це і є портрет Марти

Зрештою виявилося, що бабуся власниці - актриса Марта де Флоріан - була музою відомого портретиста. 

У квартирі знайшли "палкі листи" шанувальників актриси, які Марта збирала в підшивку. Серед фанатів актриси був французький прем'єр Жорж Клемансо (той самий, що в 1918 році ініціював висадку десанту Антанти на півдні України).

 Всередині "капсули часу"

Коли ж у згортку виявили любовного листа від Болдіні, експерти остаточно упевнилися в автентичності роботи. Портрет було написано у 1898 році, коли Марта де Флоріан мала 24 роки.

 Перший мультик із Мікі-Маусом з'явився у 1928 році. Очевидно, це іграшка нещодавно померлої власниці 

Картину виставили на акціоні зі стартовою ціною 300 тисяч євро. Зрештою її було продано за 2,1 млн - рекордна для робіт Болдіні ціна.

Як відомо, у 2013 році берлінську квартиру, де в 1980-х мешкала громадянка соціалістичної Німеччини Ангела Меркель, було виставлено в добову оренду.

Дивіться також інші матеріали за темою "Побут"

Причини масового полисіння дітей у Чернівцях влітку 1988 року

Взятися за написання цієї статті спонукали мене публікації, у яких протягом 30 років після трагедії, що зачепила багатьох чернівчан, продовжують поширювати брехню про причини масового полисіння у Чернівцях. І найголовніше, що змусило це зробити - передчасний відхід у вічність мого колеги по роботі та товариша - Анатолія Галіна, який у часи тоталітарного режиму не побоявся піти проти системи, завдяки зусиллям якого стали відомі справжні причини полисіння у Чернівцях влітку 1988 року.

"Редактор" Василь Мудрий і його "Діло"

У списку тих, кого дуже хотіли завербувати в 1930-ті роки працівники НКВД СССР, був тодішній голова Українського національно-демократичного об'єднання – найпотужнішої західноукраїнської парламентської партії і головний редактор найстарішої української галицької газети "Діло" Василь Мудрий.

Як Роман Шухевич-"Щука" тричі березневу Тису перепливав

Роман Шухевич був чудовим плавцем, чемпіоном українських національних змагань з плавання. У нього була цивільна мрія – до 40-річчя переплести протоку Ла-Манш. Готувався, тренувався, багато плавав. Але на практиці – довелось боротись з окупантами й тричі долати Тису. Не для того, щоб втекти від відповідальності. А для того, щоб виконати свій обов'язок вояка, борця за незалежну й соборну Україну.

Яким був радянський лад? Судження історика

Деякі експерти пов'язують оптимістичні для нас перспективи в російсько-українській війні з відходом Владіміра Путіна від влади. Однак він є надто пересічною фігурою, яка не заслуговує сполученого з нею терміну "путінізм". Ми повинні усвідомити самі і переконати союзників у тому, що Російська Федерація являє собою екзистенційну загрозу для всіх народів, які потрапили в орбіту Кремля. Конкретна фігура очільника російських панівних кіл – справа другорядна. Ця країна готова порушувати встановлений світопорядок за будь-яких умов.