Активісти пропонують проводити 1 вересня "урок окупації"

Xарківський Євромайдан ініціював збір підписів до Міністерства освіти України з вимогою на першому уроці нового навчального року розповісти про окупацію Криму.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Ми хочемо, щоб вчителька сказала: "Діти, наша країна має окуповану територію, і територія окупована Російською Федерацією", - розповіла організатор збору підписів Олена Абіюк. – Я вважаю, це потрібно для кримських татар, по-перше, тому що вони визнали, що це було б для них дуже хорошою підтримкою".

Активістка вважає, що український Крим може існувати тільки з кримськими татарами.

Вже є електронна версія цієї петиції, яку підтримали 200 людей, під паперовою версією активісти зібрали 550 підписів. Петицію хочуть якнайшвидше відправити на розгляд до Міносвіти України, щоб отримати бажаний результат до початку навчального року.

Як відомо, 16 березня 2014 на території Криму і міста Севастополя відбувся так званий референдум про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Ні Україна, ні Європейський союз, ні США не визнали це голосування і вважають, що Крим Росія анексувала.

Усе за темою "Окупація"

«Сувенір» для засновника Служби безпеки ОУН Миколи Лебедя

До постаті засновника, організатора і першого керівника Служби безпеки (СБ) ОУН Миколи Лебедя була прикута особлива увага органів КГБ. Навіть коли він опинився далеко за океаном, у США, до нього намагалися підіслати агентів, дізнатися про його погляди, вивідати плани, вчинити гучну провокацію і навіть мали намір за його допомогою реанімувати пошуки золота ОУН, закопаного у прикарпатських лісах.

Леся Гасиджак: «Пам’ятання минулого робить нас українцями»

Публічне інтерв’ю з Лесею Гасиджак, очільницею Музею Голодомору, у рамках виставки ГОЛОСИ Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.

Хто насправді була дружиною гетьмана Мазепи

На Афоні знайдено унікальний рукопис, а в ньому — її ім’я, і це не Ганна Фридрикевич.

Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Нам слід якнайшвидше завершити процес формування української політичної нації»

Розмова з Іванною Климпуш-Цинцадзе – головою Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу, віцепрем'єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України у 2016-2019 роках.