Правоохоронці знайшли того, хто вивів свастику на монітор київського ТЦ

Київська місцева прокуратура №5 та з Департамент захисту національної державності Служби безпеки України викрили хлопця, який показав свастику на моніторі торговельного центру столиці.

Інцидент із публічною демонстрацією нацистської символіки стався 16 лютого цього року в ТЦ "Городок" на проспекті Сепана Бандери. Молодикові, який влаштував це, повідомлено про підозру, повідомляє прес-служба прокуратури м. Києва. 

 
На ці монітори хлопець вивів зображення свастики на червоному тлі через насанкціонований доступ комп'ютера ТЦ
прес-служба прокуратури києва

"17-річний хлопець, перебуваючи у приміщенні центру, за допомогою програмного забезпечення "TeamViewer" здійснив зі свого мобільного телефону доступ до системи комп'ютера, з якого здійснювалася трансляція реклами на LED. Пароль до системи був відображений на моніторі в результаті збою в роботі комп'ютера. Молодик скористався цією технічною несправністю та завантажив у систему фото із зображенням нацистської свастики", - сказано в повідомленні.

Свастику бачили відвідувачі ТЦ на моніторі, що на першому поверсі, аж поки охоронці не вимкнули живлення монітора.

Винуватцю висунули підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 436-1 КК України, тобто в поширенні, а також публічному використанні символіки націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, 2 роки позбавлення волі умовно отримав мешканець Черкаської області за те, що вивісив на своєму будинку нацистський прапор.

«Сувенір» для засновника Служби безпеки ОУН Миколи Лебедя

До постаті засновника, організатора і першого керівника Служби безпеки (СБ) ОУН Миколи Лебедя була прикута особлива увага органів КГБ. Навіть коли він опинився далеко за океаном, у США, до нього намагалися підіслати агентів, дізнатися про його погляди, вивідати плани, вчинити гучну провокацію і навіть мали намір за його допомогою реанімувати пошуки золота ОУН, закопаного у прикарпатських лісах.

Леся Гасиджак: «Пам’ятання минулого робить нас українцями»

Публічне інтерв’ю з Лесею Гасиджак, очільницею Музею Голодомору, у рамках виставки ГОЛОСИ Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.

Хто насправді була дружиною гетьмана Мазепи

На Афоні знайдено унікальний рукопис, а в ньому — її ім’я, і це не Ганна Фридрикевич.

Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Нам слід якнайшвидше завершити процес формування української політичної нації»

Розмова з Іванною Климпуш-Цинцадзе – головою Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу, віцепрем'єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України у 2016-2019 роках.