Спецпроект

Режисерка "Ціни правди" представить фільм у Києві

Відома польська режисерка Аґнєшка Голланд планує незабаром приїхати до України.

Про це повідомляє сторінка її фільму "Ціна правди".

 

У Києві режисерка особисто представить цей історичний трилер про долю журналіста Гарета Джонса українським глядачам та журналістам. 

Також 28 листопада вона стане почесною гостею фестивалю "Нове британського кіно", де фільм-відкриття "Ціна правди" буде показаний мовою оригіналу.

Нагадаємо, головний герой фільм Гарет Джонс - журналіст з Уельсу, який прибув у Радянський Союз в 1933 році. Він на власні очі побачив жахи Голодомору та намагався розповісти про них світу.

Стрічка вже отримала престижну польську кінопремію "Золоті леви".

Аґнєшка Голланд - польська режисерка, Голова європейської кіноакадемії, лауреатка "Золотого глобусу", двократна номінантка на премію "Оскар" за стрічки "Європа, Європа" (1991) і "У темряві" (2011).

«Сувенір» для засновника Служби безпеки ОУН Миколи Лебедя

До постаті засновника, організатора і першого керівника Служби безпеки (СБ) ОУН Миколи Лебедя була прикута особлива увага органів КГБ. Навіть коли він опинився далеко за океаном, у США, до нього намагалися підіслати агентів, дізнатися про його погляди, вивідати плани, вчинити гучну провокацію і навіть мали намір за його допомогою реанімувати пошуки золота ОУН, закопаного у прикарпатських лісах.

Леся Гасиджак: «Пам’ятання минулого робить нас українцями»

Публічне інтерв’ю з Лесею Гасиджак, очільницею Музею Голодомору, у рамках виставки ГОЛОСИ Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.

Хто насправді була дружиною гетьмана Мазепи

На Афоні знайдено унікальний рукопис, а в ньому — її ім’я, і це не Ганна Фридрикевич.

Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Нам слід якнайшвидше завершити процес формування української політичної нації»

Розмова з Іванною Климпуш-Цинцадзе – головою Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу, віцепрем'єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України у 2016-2019 роках.