Спецпроект

В Едмонтоні відкривається масштабна виставка «Вишивані спогади»

У столиці канадської провінції Альберта – Едмонтоні – стартує масштабна виставка «Вишивані спогади».

Про це повідомляється на сайті Mailchi.

 

Як зазначається, на виставці буде представлено 750 вишитих подушок, створених 150 українсько-канадськими майстринями та майстрами. Ці вироби збирали по всій Канаді спеціально для даного заходу.

 


Виставка проходитиме з 2 по 30 червня у Alberta Council for the Ukrainian Arts.


Кураторкою виставки є відома канадська мисткиня Лариса Цимбалюк-Челядин.


Як зауважується, виставка пройде з урахуванням небезпеки розповюдження COVID-19. Зокрема, не буде урочистого відкриття заходу. Кількість відвідувачів, які одночасно можуть знаходитися на території експозиції, становитиме не більше 10 осіб.

Організатори також наполегливо рекомендують гостям виставки вдягати маски, обробляти руки наявним при вході дезінфікуючим засобом та утриматися від відвідування тим, хто хворіє або має симптоми хвороби.

Раніше виставка "Вишивані спогади" з успіхом експонувалася в Торонто та Вінніпезі.

«Сувенір» для засновника Служби безпеки ОУН Миколи Лебедя

До постаті засновника, організатора і першого керівника Служби безпеки (СБ) ОУН Миколи Лебедя була прикута особлива увага органів КГБ. Навіть коли він опинився далеко за океаном, у США, до нього намагалися підіслати агентів, дізнатися про його погляди, вивідати плани, вчинити гучну провокацію і навіть мали намір за його допомогою реанімувати пошуки золота ОУН, закопаного у прикарпатських лісах.

Леся Гасиджак: «Пам’ятання минулого робить нас українцями»

Публічне інтерв’ю з Лесею Гасиджак, очільницею Музею Голодомору, у рамках виставки ГОЛОСИ Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.

Хто насправді була дружиною гетьмана Мазепи

На Афоні знайдено унікальний рукопис, а в ньому — її ім’я, і це не Ганна Фридрикевич.

Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Нам слід якнайшвидше завершити процес формування української політичної нації»

Розмова з Іванною Климпуш-Цинцадзе – головою Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу, віцепрем'єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України у 2016-2019 роках.