Передбачення майбутнього

Якщо ми за два роки пройшли шлях від суспільної неповаги по відношенню до ухилянтів, до того, що вони можуть бикувати на військовослужбовців ТЦК, маючи підтримку у вигляді населення, то ось вам невелике передбачення майбутнього.

 

Якщо ми за два роки пройшли шлях від суспільної неповаги по відношенню до ухилянтів, до того, що вони можуть бикувати на військовослужбовців ТЦК, маючи підтримку у вигляді населення, то ось вам невелике передбачення майбутнього.

Оскільки серед бійців, які в наслідок отриманих поранень стали обмежено придатними, є якийсь відсоток тих, кого переводять на службу в ТЦК, то рано чи пізно серед них зʼявиться контрактник, який колись читав Статут Збройних Сил України, а конкретно Частину першу, розділ перший, статті з 20 по 22-гу включно (до речі, дуже раджу почитати ці статті усім військовослужбовцям, які це ще не зробили).

Рано чи пізно, під час виконання службових обовʼязків, на цього військового нападе черговий охуєвший, який надивившись таких же в ютубі вирішить, що йому все дозволено, і в наслідок свого ж нападу загине від вогнепального поранення. І далі почнеться найцікавіше.

Мамині черешні почнуть битись в істериці і вимагати негайно відправити в тюрму цього військовослужбовця, в той же час у військового буде залізобетонний аргумент - він діяв згідно-відповідно до Статуту - вищого зібрання правил, норм та вимог в Збройних Силах України, тож відповідно ця справо одразу стане політично важливою, бо з однієї сторони у нас Статут і армія, а з іншої сторони - істерика цивільних та рейтинги.

І я на 90% впевнений, що буде обраний найгірший з можливих варіантів, який в свою чергу призведе до катастрофічних наслідків, бо коли починають перейматись за рейтинги більше ніж за державу, втрачають і рейтинги і державу.

Ви скажете, що такого не відбудеться, і що ніхто в здоровому глузді не буде демонструвати ЗСУ що Статус ніщо, всі правила не працюють, і ви просто безправні.

А я запропоную згадати вам справу Сергія Колмогорова. Ви про неї не памʼятаєте, бо це був 2014-й рік.

Ви скажете, що я перебільшую вплив однієї звичайної людини на хід історичних подій.

А я запропоную вам почитати про справу Джордже Мартиновича, і її вплив на розпад Югославії. Ви про неї не знаєте, бо кому цікаво, що там коли відбувалось.

В чому чудово бути істориком, ти можеш передбачати майбутні події. І загалом відома фраза правильно має звучати так - історія вчить тому, що люди не вчать історію, і саме тому повторюють одні й ті ж помилки, раз за разом.

Андрій Сеньків: Пам'яті Майора Віктора Терещука

Віктор Терещук, який виконував бойові завдання на посаді командира взводу у складі 60 окремої механізованої Інгулецької бригади, загинув 10 жовтня 2024 року.

Яніна Алєєва : Клеймо "куркулихи"

"Куркулі", а здебільшого це були просто працьовиті і підприємливі люди, ховали від більшовиків одяг, взуття, предмети побуту, щоб не залишитися геть без нічого. Зокрема, просили сусідів і знайомих потримати ці речі у себе, доки не пройдуть обшуки. Деякі люди погоджувалися в цьому допомогти, а потім не повертали речі. Бо ж розуміли, що людина нікому не зможе поскаржитися і відібрати не зможе, бо одразу отримає донос на себе.

Юрій Юзич: Пам'яті Володимира Базарка

13 жовтня помер один із найкращих українських правників США - Володимир Базарко. Творець першої української адвокатської компанії та професійної спілки юристів-українців у країні зірок. Співзасновник Спілки адвокатів України та багаторічний лідер "Пласт у світі". Член пластового куреня «Червона Калина», де пластував із Степаном Бандерою та Любомиром Гузаром.

Олексій Мустафін: Справа "Шпігеля": як програти війну з медіа

10 жовтня 1962 року в часописі "Шпігель" з'явилася стаття "Умовно обороноздатні", автором якої був заступник головного редактора Конрад Алерс. Присвячена підсумкам навчань НАТО, вона досить критично оцінила тодішній стан бундесвера. І спричинила гучний скандал, який швидко переріс у кризу в стосунках між німецькими медіа та владою.