Спецпроект

Жінками, які осквернили Вічний вогонь, зайнялася міліція

Слідчий відділ Печерського райуправління міліції порушив кримінальну справу за статтею "Хуліганство" проти 32-річної жінки, яка брала участь у смаженні яєчні на Вічному вогні

Для неї обрано міру запобіжного заходу - тримання під вартою, повідомляє "УП.Київ" із посиланням на столичну прес-службу МВС.

Інші учасники злочину наразі встановлюються. Слідство по справі триває.

Крім того, МВС провела службове розслідування з приводу неналежного реагування на правопорушення працівниками міліції, які чергували біля пам'ятника "Вічної слави".

"16 грудня двоє інспекторів патрульної служби помітили чотирьох невідомих, які намагалися приготувати яєчню та сосиски на Вічному вогні, при цьому свої дії фіксували на відеокамеру. Правоохоронці зробили зауваження громадянам. Після короткотривалої розмови з патрульними четверо осіб зібрали свої речі та в супроводі наряду міліції залишили територію парку, а правоохоронці продовжили патрулювання", йдеться в повідомленні.

Однак через деякий час, скориставшись відсутністю вартових, учасники акції повернулися до пам'ятника "Вічної Слави" та знову почали смажити яєчню на Вічному вогні, зазначили в МВС.

Відео осквернення Вічного вогню, зняте його учасниками, дивіться тут

"За результатами розслідування начальник ГУ МВС у Києві Олексій Крикун підписав наказ про притягнення до дисциплінарної відповідальності п'ятьох працівників Печерського райуправління столичної міліції, з яких двоє звільнено з ОВС", йдеться в повідомленні.       

«Сувенір» для засновника Служби безпеки ОУН Миколи Лебедя

До постаті засновника, організатора і першого керівника Служби безпеки (СБ) ОУН Миколи Лебедя була прикута особлива увага органів КГБ. Навіть коли він опинився далеко за океаном, у США, до нього намагалися підіслати агентів, дізнатися про його погляди, вивідати плани, вчинити гучну провокацію і навіть мали намір за його допомогою реанімувати пошуки золота ОУН, закопаного у прикарпатських лісах.

Леся Гасиджак: «Пам’ятання минулого робить нас українцями»

Публічне інтерв’ю з Лесею Гасиджак, очільницею Музею Голодомору, у рамках виставки ГОЛОСИ Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.

Хто насправді була дружиною гетьмана Мазепи

На Афоні знайдено унікальний рукопис, а в ньому — її ім’я, і це не Ганна Фридрикевич.

Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Нам слід якнайшвидше завершити процес формування української політичної нації»

Розмова з Іванною Климпуш-Цинцадзе – головою Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу, віцепрем'єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України у 2016-2019 роках.