В Одесі пам'ятник Леніну перетворили на Дарта Вейдера. ФОТО

В Одесі з'явився пам'ятник головному негативному персонажу фільму "Зоряні війни" Дарту Вейдерy.

Це "перший на планеті Земля пам'ятник Верховному головнокомандувачу армії Галактичної Імперії", повідомляє Думская.

Монумент розташовано на території заводу "Пресмаш". Діяча "Темної сторони Сили" створив відомий одеський художник Олександр Мілов.

У Дарта Вейдера скульптор перетворив заводський пам'ятник Володимиру Леніну, який підлягав демонтажу згідно з "декомунізаційним" законодавством. Тепер статуї ніщо не загрожує.

 

Монумент був змінений на прохання трудових колективів підприємств, розташованих на "Пресмаші", а також жителів прилеглих будинків і робочих гуртожитків, стверджує видання.

"Все тече, все змінюється, на місце старих героїв приходять нові, і так весь світ крутиться", - прокоментував встановлення пам'ятника завідувач складу готової продукції Семен Горбунов.

"Пресмашівський" Ленін був зроблений з гіпсу і за десятиліття неабияк занепав. Скульптору довелося зміцнити статую.

"Вейдерівські" деталі виготовлені з титанового сплаву і приклеєні до вождя світового пролетаріату спеціальним клеєм, який використовується при роботах у відкритому космосі.

Фото: Думская.net

Автор сподівається, що пам'ятник Темному Лорду буде включений до туристичних маршрутів. Згодом навколо нього облаштують зону відпочинку. До слова, статуя "роздає" бездротовий інтернет - відповідне обладнання вбудовано в голову Вейдера.

Нагадаємо, образ Дарта Вейдера вже кілька років використовується політтехнологами на місцевих виборах в Одесі.

Володимир Ульянов (Ленін) - ключова фігура у партії більшовиків (відлам Російської соціал-демократичної робітничої партії), керівник державного перевороту в Російській республіці в жовтні 1917 року), перший голова уряду більшовицької Росії, ідеолог створення СРСР.

Дивіться також:

Історія пам'ятника Леніну в Києві. ФОТО

В Одесі відновили перший пам'ятник Леніну. ФОТО

У Бухаресті відновили пам'ятник Леніну. У вигляді гідри. ФОТО

Польського мобільного оператора змусили прибрати рекламу з Леніним. ВІДЕО

У Донецьку під час реставрації спотворили Леніна. ФОТО

"Могила Леніна - колиска людства". Вождя ховали 6 років

Ленін про Україну. Текст Миколи Скрипника 1924 року

Інші матеріали за темою "Ленін"

На могилі Алли Горської

2 грудня 1970 року на Київщині виявили тіло жорстоко вбитої Алли Горської. Поховали художницю у Києві на Берковецькому кладовищі. Її похорон перетворився в акт громадянського спротиву. Публікуємо текст Євгена Сверстюка, який він написав після смерті Алли Горської. Сверстюк виголосив його на похороні, згодом прощальне слово надрукували у пресі та поширили на Заході.

Про Невідомого Солдата

Є вислів "війна закінчиться тоді, коли буде похований останній солдат". Він далекий від реальності. Насправді жодна війна не закінчена. Тому могила невідомому солдату - це важливий символ, адже це пам'ятник усім - і тим, хто поки що невідомий, і тим, кого ми ніколи не знатимемо по імені.

Пам’яті Ольги Стокотельної: "Нехай назавжди твоє добре ім’я буде між людьми"

В історії українського Руху опору 70-80 років ХХ століття особливе місце належить Ользі та Павлові Стокотельним – особам, які були відданими ідеалам вільної та незалежної України й поєднали своє життя з відомими дисидентами, правозахисниками Надією Світличною та Миколою Горбалем. У квітні цього року Ользі та Павлові мало б виповнитися 162… Саме так двійнята Стокотельні рахували свої роки. Та не судилась. 20 грудня 2023 року Ольга покинула цей світ. Цьогоріч Павло вперше за 81 рік буде свій день народження зустрічати сам.

Як співробітники КГБ намагалися зробити з Івана Багряного «червоного»

У 1950–1960-х роках органи МГБ/КГБ СССР намагалися схилити до співпраці, відмови від антирадянської діяльності й повернення до Радянського Союзу діячів культури, науки і літератури, які опинилися в еміграції. А в разі невдачі розробляли заходи з їх компрометації і навіть ліквідації. Одним із об'єктів такої оперативної розробки був відомий політичний діяч і письменник Іван Багряний.