АНОНС: Презентація проекту «Електронний архів Михайла Грушевського»

У столиці розкажуть про те, що таке «Електронний архів Михайла Грушевського», коли та чому він створений, хто працює в проекті та які завдання вирішує, які структурні блоки є в Архіві та як з ними працювати.

Про це повідомляє Національна історична бібліотека України.

 

Розповідатиме ініціаторка та співкоординаторка проекту, кандидатка історичних наук, провідна наукова співробітниця Інституту історії України НАН України Оксана Юркова.

Попередньо ознайомитись із Архівом можна за посиланням 

Час: 8 лютого, п’ятниця, 11.00

Місце: читальна зала Національної історичної бібліотеки України, вул. Лаврська, 9, корпус 24.

Контакт: (044) 280-47-51

Вхід вільний

«Сувенір» для засновника Служби безпеки ОУН Миколи Лебедя

До постаті засновника, організатора і першого керівника Служби безпеки (СБ) ОУН Миколи Лебедя була прикута особлива увага органів КГБ. Навіть коли він опинився далеко за океаном, у США, до нього намагалися підіслати агентів, дізнатися про його погляди, вивідати плани, вчинити гучну провокацію і навіть мали намір за його допомогою реанімувати пошуки золота ОУН, закопаного у прикарпатських лісах.

Леся Гасиджак: «Пам’ятання минулого робить нас українцями»

Публічне інтерв’ю з Лесею Гасиджак, очільницею Музею Голодомору, у рамках виставки ГОЛОСИ Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.

Хто насправді була дружиною гетьмана Мазепи

На Афоні знайдено унікальний рукопис, а в ньому — її ім’я, і це не Ганна Фридрикевич.

Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Нам слід якнайшвидше завершити процес формування української політичної нації»

Розмова з Іванною Климпуш-Цинцадзе – головою Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу, віцепрем'єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України у 2016-2019 роках.