Спецпроект

Вʼятровича викликають на допит за конференцію по Голодомору

Володимир Вʼятрович заявив про виклик на допит у справі щодо проведення міжнародного форуму, присвяченого 85 роковинам пам‘яті жертв Голодомору

Про виклик на допит в Державне бюро розслідувань заявив народний депутат, колишній Голова Українського інституту національної памʼяті Володимир Вʼятрович:

"Імперія завдає удар у відповідь. Мене викликають на добит в ДБР. У якості свідка по справі, ініційованій Бужанським - за проведення міжнародного форуму, присвяченого 85 роковинам пам'яті жертв Голодомору. У нас знову садитимуть за правду про злочини комуністів?"

Наразі Вʼятрович є свідком у справі про проведення 22-24 листопада 20218 року Міжнародного форуму "Україна пам'ятає, світ визнає" до 85-тих роковин Голодомору 1932–1933 років в Україні.

Детальніше про цей форум: У Києві триває міжнародний форум до роковин Голодомору. ТРАНСЛЯЦІЯ

У рамках масштабного заходу тоді відбувся науковий симпозіум в Українському домі (доповідачами зголосилися 20 іноземних та 32 українських дослідників теми), мистецька акція-реквієм у Національній опері України, меморіальне засідання Верховної Ради, засідання Міжнародного форуму за участі Президента України та глав іноземних держав.

Міжнародний форум
Міжнародний форум "Україна пам'ятає, світ визнає" до 85-тих роковин Голодомору 1932–1933 років в Україні

«Сувенір» для засновника Служби безпеки ОУН Миколи Лебедя

До постаті засновника, організатора і першого керівника Служби безпеки (СБ) ОУН Миколи Лебедя була прикута особлива увага органів КГБ. Навіть коли він опинився далеко за океаном, у США, до нього намагалися підіслати агентів, дізнатися про його погляди, вивідати плани, вчинити гучну провокацію і навіть мали намір за його допомогою реанімувати пошуки золота ОУН, закопаного у прикарпатських лісах.

Леся Гасиджак: «Пам’ятання минулого робить нас українцями»

Публічне інтерв’ю з Лесею Гасиджак, очільницею Музею Голодомору, у рамках виставки ГОЛОСИ Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.

Хто насправді була дружиною гетьмана Мазепи

На Афоні знайдено унікальний рукопис, а в ньому — її ім’я, і це не Ганна Фридрикевич.

Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Нам слід якнайшвидше завершити процес формування української політичної нації»

Розмова з Іванною Климпуш-Цинцадзе – головою Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу, віцепрем'єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України у 2016-2019 роках.