В Ізраїлі знайшли золоту монету, якій близько 1 500 років

Ізраїльські археологи знайшли золоту монету, якій близько 1 500 років, під час будівництва житлового кварталу в місті Рамат-га-Шарон.

Про це повідомляє The Times of Israel.

 

За даними Відомства старожитностей Ізраїлю, монета виготовлена у 638 або 639 році після Р.Х.

На одній стороні зображений візантійський імператор Іраклій зі своїми двома синами, на зворотній стороні – єрусалимський пагорб Голгофа, де був розіп'ятий Ісус Христос.

"Монета вміщує захоплюючі дані про занепад візантійського правління в країні та сучасні історичні події, такі як вторгнення персів та поява ісламу. Вона дає інформацію про християнську й язичницьку символіки та місцеве населення", - зазначив співробітник відомства Роберт Коол.

Зазначається, що під час розкопок археологи також виявили ланцюг для люстр, який ймовірно використовувався для тримання скляних ламп, та прес для винограду.

«Сувенір» для засновника Служби безпеки ОУН Миколи Лебедя

До постаті засновника, організатора і першого керівника Служби безпеки (СБ) ОУН Миколи Лебедя була прикута особлива увага органів КГБ. Навіть коли він опинився далеко за океаном, у США, до нього намагалися підіслати агентів, дізнатися про його погляди, вивідати плани, вчинити гучну провокацію і навіть мали намір за його допомогою реанімувати пошуки золота ОУН, закопаного у прикарпатських лісах.

Леся Гасиджак: «Пам’ятання минулого робить нас українцями»

Публічне інтерв’ю з Лесею Гасиджак, очільницею Музею Голодомору, у рамках виставки ГОЛОСИ Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.

Хто насправді була дружиною гетьмана Мазепи

На Афоні знайдено унікальний рукопис, а в ньому — її ім’я, і це не Ганна Фридрикевич.

Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Нам слід якнайшвидше завершити процес формування української політичної нації»

Розмова з Іванною Климпуш-Цинцадзе – головою Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу, віцепрем'єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України у 2016-2019 роках.