В ЛУГАНСЬКУ ПОМЕР ІСТОРИК, ВИКРАДЕНИЙ ТЕРОРИСТАМИ

Днями в Луганську в полоні терористів у захопленій будівлі ОДА помер історик, викладач і голова обласної організації "Просвіта" Володимир Семистяга.

Про це повідомляє ТСН.

У 64-річного Семистяги були серйозні проблеми з серцем, увечері 27 червня в нього стався черговий напад і він помер.

Місцевий журналіст Всеволод Філімоненко повідомив, що екстремісти довго намагалися приховати смерть активіста, і висловив сподівання, що 1 липня його тіло передадуть родичам.

"Армія сходу" затримала Володимира ще 23 червня, але дізнатися про те, "як у нього справи", мені вдалося лише позавчора вночі... Уже другу добу ми ведемо переговори про видачу родичам покійного, і лише дві години тому вдалося знайти компроміс із представниками самопроголошеної республіки", - написав Філімоненко над ранок вівторка в Facebook.

Володимир Семистяга

"Сподіваюся, сьогодні вранці тіло Володимира Федоровича передадуть близьким", - йдеться в повідомленні журналіста.

"Він не був у "Правому секторі" чи в армії, - додає користувачка Ірина Рєвунова, в якої Семистяга викладав історію. - Він не становив жодної загрози для сепаратистів. Він просто спілкувався українською, носив вишиванку, організовував літературні й музичні вечори за участю українських митців... Його "забрали" лише за те, що він був українцем".

Як відомо, 23 червня 2014 року терористи ЛНР викрали старшого викладача історії Луганського національного університету Володимира Семистягу.

24 червня терористи ЛНР викрали з власного помешкання викладача історії Східноукраїнського національного університету ім.Даля Сергія Сергієнка. Про його долю досі невідомо.

«Сувенір» для засновника Служби безпеки ОУН Миколи Лебедя

До постаті засновника, організатора і першого керівника Служби безпеки (СБ) ОУН Миколи Лебедя була прикута особлива увага органів КГБ. Навіть коли він опинився далеко за океаном, у США, до нього намагалися підіслати агентів, дізнатися про його погляди, вивідати плани, вчинити гучну провокацію і навіть мали намір за його допомогою реанімувати пошуки золота ОУН, закопаного у прикарпатських лісах.

Леся Гасиджак: «Пам’ятання минулого робить нас українцями»

Публічне інтерв’ю з Лесею Гасиджак, очільницею Музею Голодомору, у рамках виставки ГОЛОСИ Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.

Хто насправді була дружиною гетьмана Мазепи

На Афоні знайдено унікальний рукопис, а в ньому — її ім’я, і це не Ганна Фридрикевич.

Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Нам слід якнайшвидше завершити процес формування української політичної нації»

Розмова з Іванною Климпуш-Цинцадзе – головою Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу, віцепрем'єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України у 2016-2019 роках.