У Москві закрився ресторан "НКВД". ФОТО

Під тиском громадськості в Москві закрився ресторан зі скандальною назвою "НКВД".

Про це повідомляє журналістський проект "Fahrenheit Vision" на своїй сторінці у "Фейсбуці". Після того, як заклад потрапив у поле зору громадськості на початку грудня 2016 року, активісти провели кілька пікетів проти ресторану.

Фото:  ФБ Fahrenheit Vision

До того ж, вони залишили негативні записи в книзі відгуків закладу. З фотографій, зроблених усередині ресторану, видно, що інтер’єр прикрашено портретами радянського диктатора Йосипа Сталіна та засновника радянського карального органу ВЧК (Всеросійської надзвичайної комісії по боротьбі з контрреволюцією) Фелікса Дзержинського.

"Старший Брат слідкує за тобою". Фото:  ФБ Fahrenheit Vision 
"Залізний Фелікс" ніби нагадує відвідувачам: "Те, що ви ще не сидите, це не ваша заслуга, а наше недопрацювання". Фото:  ФБ Fahrenheit Vision

Російський адвокат Марк Фейгін 12 лютого виклав фото, на якому видно, що заклад зачинився і зняв вивіску. Саме Фейгін перший у грудні минулого року опублікував знімки фасаду з написом "НКВД".

Фото:  ФБ Mark Feygin 

Як повідомлялося, на сайті товариства "Меморіал" опублікували довідник "Кадровий склад органів державної безпеки СРСР. 1935—1939", куди ввійшли дані про майже 40 тис. співробітників органів НКВД за 1935–1941 роки.

«Сувенір» для засновника Служби безпеки ОУН Миколи Лебедя

До постаті засновника, організатора і першого керівника Служби безпеки (СБ) ОУН Миколи Лебедя була прикута особлива увага органів КГБ. Навіть коли він опинився далеко за океаном, у США, до нього намагалися підіслати агентів, дізнатися про його погляди, вивідати плани, вчинити гучну провокацію і навіть мали намір за його допомогою реанімувати пошуки золота ОУН, закопаного у прикарпатських лісах.

Леся Гасиджак: «Пам’ятання минулого робить нас українцями»

Публічне інтерв’ю з Лесею Гасиджак, очільницею Музею Голодомору, у рамках виставки ГОЛОСИ Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.

Хто насправді була дружиною гетьмана Мазепи

На Афоні знайдено унікальний рукопис, а в ньому — її ім’я, і це не Ганна Фридрикевич.

Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Нам слід якнайшвидше завершити процес формування української політичної нації»

Розмова з Іванною Климпуш-Цинцадзе – головою Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу, віцепрем'єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України у 2016-2019 роках.