На конкурс надійшло 108 проєктів Великого Державного Герба

Станом на 4 листопада 2020 року Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти вже отримало 108 робіт в рамках конкурсу на кращий ескіз Великого Державного Герба України

Про це повідомило Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти.

Прийом робіт завершено.

"Минулого разу, коли проводився подібний конкурс, за рік було отримано всього 52 заявки, тепер же протягом місяця на конкурс надійшло вдвічі більше робіт. Подібна активність свідчить про високу ступінь зацікавленості наших громадян до самого конкурсу. Тож для нас вкрай важливо, щоб цей конкурс відбувся максимально прозоро і справедливо", - зазначає Голова Держмистецтв Галина Григоренко.

Також очікується, що ескізів може бути ще більше, оскільки деякі роботи, що були відправлені поштою у встановлений строк, могли ще просто не дійти.

Наступним етапом, після отримання всіх робіт, буде перевірка їх на відповідність умовам, встановленим постановою Кабінету Міністрів України, та проведення виставки.

Вказана виставка відбудеться з 12 по 27 листопада 2020 року у виставкових залах "Хлібні" Національного заповідника "Софія Київська", де всі охочі зможуть переглянути роботи представлені на конкурс.

 

«Сувенір» для засновника Служби безпеки ОУН Миколи Лебедя

До постаті засновника, організатора і першого керівника Служби безпеки (СБ) ОУН Миколи Лебедя була прикута особлива увага органів КГБ. Навіть коли він опинився далеко за океаном, у США, до нього намагалися підіслати агентів, дізнатися про його погляди, вивідати плани, вчинити гучну провокацію і навіть мали намір за його допомогою реанімувати пошуки золота ОУН, закопаного у прикарпатських лісах.

Леся Гасиджак: «Пам’ятання минулого робить нас українцями»

Публічне інтерв’ю з Лесею Гасиджак, очільницею Музею Голодомору, у рамках виставки ГОЛОСИ Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.

Хто насправді була дружиною гетьмана Мазепи

На Афоні знайдено унікальний рукопис, а в ньому — її ім’я, і це не Ганна Фридрикевич.

Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Нам слід якнайшвидше завершити процес формування української політичної нації»

Розмова з Іванною Климпуш-Цинцадзе – головою Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу, віцепрем'єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України у 2016-2019 роках.