Результати розіграшу унікального примірника «Бунту проти імперії» з автографом Ліни Костенко

Видавництво "Абабагаламага" розіграло книжку "Бунт проти імперії: українські шістдесятники" Радомира Мокрика з авторським підписом Ліни Костенко за донати на ЗСУ.

Про це сповістив автор книги Радомир Мокрик.

"Зібрали неймовірну суму - 306 004 гривні! Дякую кожному хто долучився. Всі кошти вже перераховано: 100 004 грн — для потреб механізованої роти 83 батальйону (105 бригада) Володимиру Бірчаку. 103 000 грн на Mavic T3 для 3 штурмової роти спецпідрозділу. 103 000 грн — збір на дрони для 93 ОМБР "Холодний Яр", - написав Радомир Мокрик.
Нагадаємо, видавництво "Абабагаламага" започаткувала розіграш книги "Бунт проти імперії: українські шістдесятники" Радомира Мокрика з автографом письменниці Ліни Костенко та ще 10 примірників з підписом автора. За результатами розіграму книгу з унікальним автографом отримає Лариса Галій.
"Допомога Силам Оборони – це найбільш важлива справа в наш час. Не забуваймо, що саме вони роблять сьогодні найважчу і найважливішу роботу", - написав Радомир Мокрик.
 

Чорнобильська катастрофа. Смерть тисяч людей заради виживання радянського режиму

Аварія на Чорнобильській АЕС сталася 37 років тому – у 1986 році. Тодішній комуністичний режим до останнього намагався приховати інформацію про масштаби забруднення території та опромінення радіацією людей. Приховував не тому, що розумів масштаби і наслідки катастрофи. А тому, що влада завжди так працювала і показувала СРСР як найкращу в світі державу, в якій ніяких катастроф ніколи не відбувається

На могилі Алли Горської

2 грудня 1970 року на Київщині виявили тіло жорстоко вбитої Алли Горської. Поховали художницю у Києві на Берковецькому кладовищі. Її похорон перетворився в акт громадянського спротиву. Публікуємо текст Євгена Сверстюка, який він написав після смерті Алли Горської. Сверстюк виголосив його на похороні, згодом прощальне слово надрукували у пресі та поширили на Заході.

Про Невідомого Солдата

Є вислів "війна закінчиться тоді, коли буде похований останній солдат". Він далекий від реальності. Насправді жодна війна не закінчена. Тому могила невідомому солдату - це важливий символ, адже це пам'ятник усім - і тим, хто поки що невідомий, і тим, кого ми ніколи не знатимемо по імені.

Пам’яті Ольги Стокотельної: "Нехай назавжди твоє добре ім’я буде між людьми"

В історії українського Руху опору 70-80 років ХХ століття особливе місце належить Ользі та Павлові Стокотельним – особам, які були відданими ідеалам вільної та незалежної України й поєднали своє життя з відомими дисидентами, правозахисниками Надією Світличною та Миколою Горбалем. У квітні цього року Ользі та Павлові мало б виповнитися 162… Саме так двійнята Стокотельні рахували свої роки. Та не судилась. 20 грудня 2023 року Ольга покинула цей світ. Цьогоріч Павло вперше за 81 рік буде свій день народження зустрічати сам.