В авіакатастрофі загинув астронавт Вільям Андерс, який першим облетів Місяць

У США в авіакатастрофі загинув член екіпажу американської місії "Аполон-8", який першим здійснив обліт Місяця у 1968 році, астронавт NASA Вільям Андерс.

Про це пише "Українська правда", посилаючись на CNN.

На час загибелі Андерсу було 90 років. Про його смерть повідомив син Грегорі Андерс.

Офіс шерифа округу Сан-Хуан повідомив у пресрелізі, що літак впав біля узбережжя острова Джонс.

У релізі йшлося, що "літак старої моделі летів з півночі на південь, а потім впав у воду біля північного краю острова Джонс і затонув".

Вільям Андерс народився 17 жовтня 1933 року в Гонконзі. Закінчив Військово-морську академію Сполучених Штатів у 1955 році. Після цього був зарахований у ВПС США.

Служив пілотом винищувача в ескадрильях перехоплення командування ППО в Каліфорнії та Ісландії.

У 1964 році його обрали астронавтом NASA, він служив резервним пілотом для місії Gemini 11 у 1966 році. Також разом із двома іншими астронавтами був у складі екіпажу "Аполон-8" під час історичної подорожі навколо Місяця.

 

Теми

«Сувенір» для засновника Служби безпеки ОУН Миколи Лебедя

До постаті засновника, організатора і першого керівника Служби безпеки (СБ) ОУН Миколи Лебедя була прикута особлива увага органів КГБ. Навіть коли він опинився далеко за океаном, у США, до нього намагалися підіслати агентів, дізнатися про його погляди, вивідати плани, вчинити гучну провокацію і навіть мали намір за його допомогою реанімувати пошуки золота ОУН, закопаного у прикарпатських лісах.

Леся Гасиджак: «Пам’ятання минулого робить нас українцями»

Публічне інтерв’ю з Лесею Гасиджак, очільницею Музею Голодомору, у рамках виставки ГОЛОСИ Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.

Хто насправді була дружиною гетьмана Мазепи

На Афоні знайдено унікальний рукопис, а в ньому — її ім’я, і це не Ганна Фридрикевич.

Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Нам слід якнайшвидше завершити процес формування української політичної нації»

Розмова з Іванною Климпуш-Цинцадзе – головою Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу, віцепрем'єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України у 2016-2019 роках.