"Історична Правда" на ZIK. Випуск №6. ВІДЕО

Шостий випуск телепрограми "Історична Правда з Вахтангом Кіпіані" на каналі ZIK.

У фокусі передачі - останні дні Другої Світової війни і коротка історія Першої української дивізії Української національної армії, яка при створенні носила назву 14-та Дивізія Зброї СС "Галичина". У студії - історик Андрій Боляновський, автор книг і публікацій про українців у німецьких збройних формуваннях у 1939-1945 рр.

Також у програмі - унікальне відео відвідин митрополитом Андреєм Шептицьким українських пластунів. Розмова у студії про громадський музей "Пласту" і унікальні експонати, які вдалося зібрати.

Книга тижня - "О диссидентах и безумии", яку написав голандець Роберт ван Ворен, її представляє психіатр, учасник правозахисного руху Семен Глузман.

"Приватна колекція". Відомий львівський підприємець Ярослав Рущишин зібрав велику колекцію прасок.

"Історична правда" виходитиме щовівторка в ефірі телеканалу ZIK о 22:00.

Сторінка програми на Facebook - приєднуйтесь!

«Сувенір» для засновника Служби безпеки ОУН Миколи Лебедя

До постаті засновника, організатора і першого керівника Служби безпеки (СБ) ОУН Миколи Лебедя була прикута особлива увага органів КГБ. Навіть коли він опинився далеко за океаном, у США, до нього намагалися підіслати агентів, дізнатися про його погляди, вивідати плани, вчинити гучну провокацію і навіть мали намір за його допомогою реанімувати пошуки золота ОУН, закопаного у прикарпатських лісах.

Леся Гасиджак: «Пам’ятання минулого робить нас українцями»

Публічне інтерв’ю з Лесею Гасиджак, очільницею Музею Голодомору, у рамках виставки ГОЛОСИ Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.

Хто насправді була дружиною гетьмана Мазепи

На Афоні знайдено унікальний рукопис, а в ньому — її ім’я, і це не Ганна Фридрикевич.

Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Нам слід якнайшвидше завершити процес формування української політичної нації»

Розмова з Іванною Климпуш-Цинцадзе – головою Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу, віцепрем'єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України у 2016-2019 роках.