Музей космонавтики на батьківщині Сергія Корольова. ФОТО

З нагоди Дня Космонавтики "Історична Правда" відвідала Житомир, де народився батько радянської космічної програми. Зараз тут чи не найбільший в Україні профільний музей, де можна дізнатися про історію космонавтики і український внесок у галузь.

Наші земляки у боях із комунізмом в Іспанії

"...Нижчепідписаний В. Бєлинський, лейтенант запасу Української Національної Армії, який бореться з комунізмом з 1919 року і добровільно запропонував свої послуги для подолання марксизму в Іспанії в жовтні 1936-го, просить зарахувати його до Легіону Чорних Стріл..."

Українці в "Аушвіці". Радянські, бандерівці і втеча Євгена Бендери

...Коли автомобіль зупинився біля складу, Бендера відрапортував перевдягненим під есесівців товаришам. Треба зазначити, що весь цей спектакль розігрувався на очах у справжнього охоронця. Відтак українець міг побігти до складу і перевдягнутися у форму СС...

Ремонт українських музеїв: справа не лише в безгрошів’ї

Часто чиновники пропонують музею вибрати підрядником певну фірму. Тоді гроші раптом починають різко "прискорюватись". Якщо ж музей комизиться, затримки гарантовані - а, може, ще й "приперчені" перевірками.

Лаллінгстоун - музей британської "Десятинки". ЕКСКУРСІЯ

Саме тут зафіксовані перші свідчення існування християнства на Британських островах. Утім, Лаллінгстоун не перетворили на прочанський центр, тут не чути запаху ладану: це один із найліпших археологічних музеїв для недільної екскурсії з дітьми.

Анастасія Гулей: Дорога у Освенцим

Була людина, обличчя якесь людське мала… а виявився ти чучелом. Тебе лишили твого всього. Тебе позбавили твого вигляду, твого одягу, твоїх кіс. Ти одягнутий в смугасте, в тюремне. І імені в тебе більше нема. Ти - 61369. І на цей номер ти відгукуйся. І про все забудь.

"Мусимо визнати прогрішення наших предків"

Ми повинні визнати, що обидва наші християнські народи впродовж століть неодноразово переступали через Божі заповіді, чинили зло. Але тепер мусимо простити один одному страшні гріхи, вчинені супроти інших.

Ева Ґрунер-Жарнох: Випробування Харковом

Усі рештки, усі дрібниці були для нас як святині. В ямах ми знаходили навіть протези ніг та штучні очі. Ще більшим шоком були для мене ортопедичні чоботи – такі, як застосовуються при лікуванні хвороби Гейне-Медіна для здеформованих ніг.

Я живу в музеї майбутнього

Мені не треба більше ходити у музей, як не треба було в нього ходити Ван Гогу. Але я знаю одну художницю, українку Ольгу Приймак, яка тут живе і малює те, що я щодня бачу. Одного дня це все опиниться в музеї, який розповідатиме комусь про сьогодення, про цей Вавилон, який переплавляється на наших очах у щось досі незвідане.

«Україна для українців» Миколи Міхновського

"Усіх, хто на цілій Україні не за нас, той проти нас. Україна для українців і доки хоч один ворог чужинець лишиться на нашій території, ми не маємо права покласти оружжя." 31 березня 2013 року виповнюється 140 років від дня народження правника, публіциста, засновника самостійницької течії українського руху.

Моральна відповідальність Заходу за Голодомор в Україні

Виповнюється 80 років з того часу, коли у західній пресі розпочалася дискусія про наявність масового голоду в СРСР. Суперечка про Голодомор, яка почалася в журналістському середовищі, продовжилася серед політиків.

Як руйнувалася економіка СРСР за Брежнєва. Щоденник працівника ЦК

"68% колгоспів – збиткові. Державні дотації на м'ясо і молоко - 30 млрд. Їхнє виробництво коштує удвічі більше за продаж... У ЦК доповідають - в Середній Азії повністю відновлено ​​мусульманську обрядовість."